Gus Poyet (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Gus Poyet (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Fikk sparken på direktesendt tv

Gustavo Poyet fikk vite at han fikk sparken mens han var på jobb for BBC.

Gustavo Poyet var studioekspert for BBC under prøve-VM i fotball da Brighton la ut pressemeldingen om at uruguayaneren hadde fått sparken som manager.

– Jeg har ikke hørt noe fra klubben, sa han i pausen, etter at pressemeldingen var offentliggjort under første omgang mellom Uruguay og Japan.

– Jeg er vel den første som kommer i denne situasjonen. Folk får selv gjøre sine egne konklusjoner om hvordan jeg ble informert av dere, fortsatte han.

Poyet har vært suspendert av klubben siden mai av disiplinerte årsaker.

Han har selv gått til pressen og vist en epost han sendte til klubben hvor han kritiserte ledelsen for ikke å ta affære etter at en klubbansatt hadde gjort fra seg på gulvet i bortegarderoben før playoffkampen mot Crystal Palace.

Klubben har vært klar på at Poyet ikke har fulgt klubbens regler. Og den tidligere Chelsea-spilleren lot være å møte opp til en høring i forrige uke.

Han fikk støtte av managerforeningen, som mente han ikke hadde fått nok tid til å forberede seg.

45-åringen forbereder seg nå på å anke avgjørelsen.

– Jeg tror BBC fikk en fantastisk historie. At en manager får informasjon om at han er løst fra jobben sin under et program er ganske overraskende, sa han.

Sportslig har Poyet hatt suksess i Brighton. Han tok over jobben i 2009. I 2011 ledet han klubben opp i Championship, og forrige sesong tok han dem til fjerdeplass. Men det ble stopp mot Crystal Palace i semifinalen i playoff.