Guardiola inntar Bayern

Pep Guardiola holder mandag sin første pressekonferanse som Bayern München-trener. Forventningene til spanjolen er skyhøye.

Allerede i januar ble det klart at Guardiola kom til å bli Jupp Heynckes' etterfølger. Seks måneder senere tiltrer han trenerjobben i en klubb som sist sesong vant alt som kunne vinnes (serie, mesterliga og cup).

Guardiola opplevde eventyrlige år med 14 titler som Barcelona-trener mellom 2008 og 2012. Det blir forventet at han opprettholder suksessen i Bayern.

– Målet er å gjøre om det vi oppnådde det siste året til en ny era. Selv om det høres rart ut etter en trippelsesong, så har vi de beste årene foran oss, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm.

Siden avgangen i Barcelona for litt over et år siden, har Guardiola bodd i New York og samlet krefter. 42-åringen har brukt tiden godt. Han har blant annet tatt mange tysktimer.

Onsdag leder Guardiola sin første Bayern-trening, som for anledningen blir flyttet til kamparenaen. Det er ventet at hele 25.000 publikummere vil komme for å se spanjolen i aksjon. (©NTB)