christ (Foto: Scanpix)
christ (Foto: Scanpix)

Bamberg-dobbel påførte Brann nytt bortetap: – Det er svikt, og det aksepterer vi ikke

Sju seirer på eget gress og null poeng utenfor Bergen er fasiten for Brann etter 13 serierunder.

Haugesund - Brann 2-1

Brann-fansen fleipet med klubbens svake borteform foran oppgjøret mot Haugesund der Daniel Bamberg sørget for at bergenserne fortsatt står uten bortepoeng denne sesongen.

Allerede etter tre minutter løp Bamberg inn bak Amin Askar og banket inn ledermålet på volley. 14 minutter etter hvilen fant Alexander Søderlund David Myrestam inne i feltet, han la ut foran mål der Bamberg kom stormende og plantet ballen i nettaket.

– Det er en fantastisk følelse siden vi fort kunne fått null eller ett poeng. I perioder var vi gode, men de gangene vi detter ned er vi et nedrykkslag, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2 Sporten.

Forbannet Skarsfjord
Brann hang bra med den siste halvtimen og fikk reduseringen ett minutt på overtid. Fra skrått hold utenfor 16-meterfeltet traff Amin Askar godt og lurte Per Morten Kristiansen med et av sine mange langskudd.

– Spillemessig er det helt klart fremgang. Vi er fryktelig skuffet nå, men skal jobbe for å bli enda litt bedre. Da vinner vi også bortekamper. Jeg kan love deg at vi skal vinne kamper borte også, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

soder
soder

Han mener bergenserne i store perioder var det beste laget på Haugesund stadion, men sier en «forferdelig start og en forferdelig feil i begynnelsen av andre omgang» ødela alt.

– Vi ga dem to mål. Vi slapp inn noen pissemål som ikke burde vært lov. Et par av spillerne sitter nå og er fryktelig lei seg og ber om unnskyldning, men det hjelper lite nå. Det nytter ikke å være lei seg etter slike feil. Det er svikt, og det aksepterer vi ikke. Det er mitt ansvar og jeg får ta støyten for det, sier Skarsfjord.

– Vil det få konsekvenser for kommende laguttak?

– Det vil få konsekvenser i form av samtaler. Vi er nødt til å gi beskjed. Vi har ikke råd til dette som lag. Det er mitt ansvar og jeg må ta skylden for det også. Det skal spillerne få slippe.

Gytkjær skadet
Alexander Søderlund, som ble byttet ut fire minutter før slutt for å ta imot hyllesten fra fansen i sin siste hjemmekamp for Haugesund, ga trener Jostein Grindhaug en klem på vei inn i garderoben etter kampen.

Det kan nok FKH-sjefen trenge da Søderlund er solgt til Rosenborg og spisskollega Christian Gytkjær forlot banen med skade allerede før pause. Dansken la ut bilde av en bandasjert fot på Twitter underveis i kampen mot Brann.

– Herlig sejr!! Spændende her fra fysiobænken i 2. omgang! Vigtige 3 point! #Bambergforpresident, skriver Gytkjær på Twitter.

– Dette føles som årets beste seier. For min del var det rett før det kom en tåre og jeg fikk frysninger da jeg gikk av banen. Jeg håper jeg kan komme tilbake hit en dag, sier Søderlund til TV 2 Sporten.

– Det er forbannet synd at vi skal miste spillere gang etter gang, men slik er fotballen. Vi mister en lokal spiller og den største profilen i laget, sier trener Grindhaug.

Artikkelen fortsetter under bildet!

twitt
twitt

Brann-sjanser
Allerede sju minutter etter Haugesunds raske ledermål kunne Martin Pusic utliknet da han fikk godt treff med venstrefoten, men Kristiansen slo til corner.

Haugesund-keeperen viste klasse også etter 14 minutter da han reagerte raskt med en benparade på Askars gode avslutning. Haugesund gikk rett i angrep og Søderlund kom til skudd, men denne gang var det Piotr Leciejewski som imponerte mellom stengene.

Polakken ble med opp i angrep da Brann fikk corner tre minutter på overtid, men Haugesund fikk ryddet unna og påførte Brann deres sjette strake bortetap i Tippeligaen denne sesongen.