andre danielsen_1
andre danielsen_1
Leke Aalesund (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Leke Aalesund (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Her skader André Danielsen seg under oppvarmingen

André Danielsen fikk beskjed av Kjell Jonevret om å skyte mer under oppvarmingen - måtte stå over i tapet for Aalesund.

Aalesund - Viking 2-1

Viking-trener, Kjell Jonevret, synes tydeligvis André Danielsen skyter for lite. Derfor beordret han midtbanespilleren til å skyte litt ekstra på oppvarmingen.

Se alle målene i videovinduet under.

Det kostet han toppkampen mot Aalesund. Bildene viser 28-åringen teste skuddfoten under oppvarming før han må legge seg ned med smerter i lysken.

Men Jonevret vil ikke ta på seg skylden.

– Nei, den kan ikke ta på meg skylden for, sier Viking-treneren til TV 2 Sporten etter kampen.

– Sterk seier
Aalesund tok en viktig seier i jakten på Tippeliga-medalje da Viking gjestet Color Line Stadion søndag. De oransje og blå klatret dermed forbi Viking på tabellen med bedre målforskjell, og ligger nå på tredjeplass.

– Jeg synes det er en sterk seier. Vi presterte bra i første omgang, ikke så mye finspill i andre omgang, men vi viste sterkt forsvarsspill, energi og vilje, sier Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

Se kampreferatet

727883

– Vi skal ikke tape slike kamper. Jeg synes vi var minst like gode som Aalesund i dag, legger Jonevret til.

Og det var Viking som åpnet kampen best. Etter sju minutter kunne det fort ha stått 1-0 da et frispark fant veien til Indridi Sigurdsson.

Han headet ballen tilbake foran mål, der stopperkollega Johan Bjørdal ruvet høyest, men en glitrende redning på strek fra Sten Grytebust sørget for at Aalesund slapp en tidlig kalddusj.

Assistkongen Barrantes
Etter hvert fikk hjemmelaget ristet av seg den treige starten og satte fart fremover.

Fredrik Carlsen trillet ballen ut til Michael Barrantes på venstrekanten. Sistnevnte fulgte opp med et perfekt innlegg, som Leke James utnyttet til det fulle, og ga Aalesund ledelsen etter 20 minutter.

Andre omgang åpnet rotete fra begge lag, men en som hadde full kontroll på hvor han hadde medspillerne sine, var Barrantes. Da 57 minutter var spilt fikk han et hav av tid til å sikre med innlegget sitt fra venstrekanten.

Denne gangen tok Lars Fuhre plass foran mål og avsluttet iskaldt i lengste hjørne. Barrantes har nå fire målgivende pasninger i Titteligaen, én bak Espen Børufsen, som har flest.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fuhre Aalesund (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Fuhre Aalesund (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Nullen sprakk
Kjell Jonevret svarte med et dobbeltbytte noen minutter senere, men i tillegg til å ha en livlig costaricaner fremover på banen, var også Aalesunds sisteskanse solid i denne kampen.

I det 73. minuttet ble Trond Olsen spilt alene gjennom med keeper. 29-åringen avsluttet høyt, men Grytebust reagerte lynraskt og reddet.

Ett minutt på overtid sprakk nullen for keeperen da Bjørdal stusset en lang ball videre i bakrom. Patrik Ingelsten plukket opp ballen og reduserte for Viking. Målet kom imidlertid for sent, og Aalesund kunne innkassere tre poeng.