Aalesund opp på medaljeplass

To nydelige framspill av midtbanedirigent Michael Barrantes, og mål av spissduoen Leke James og Lars Fuhre, sendte Aalesund opp på medaljeplass i eliteserien etter 2-1-seieren over Viking.

Serien 7-2-4 gjør at kun Strømsgodset og Rosenborg er foran sunnmørslaget.

Seieren var fullt fortjent. Aalesund overtok initiativet etter 10-12 spilte minutter og kontrollerte inn til seier.

Viking var skumlest på dødballer, men to fantomredninger av Aalesunds keeper Sten Grytebust bidro også til å holde Vikings fingre fra poengfatet.

En lokal jury kåret Grytebust til Aalesunds beste spiller, men selv Grytebust måtte kapitulere da innbytter Patrik Ingelsten fikk stå helt alene på kloss hold på overtid.

Kampens øyeblikk kom da hjemmelaget tok ledelsen etter 20 minutters spill. Aalesund trillet ball i hatt med Viking i et mønsterangrep av de sjeldne. Ballen gikk fort mellom Fredrik Ulvestad og Fredrik Carlsen og sistnevnte fant Michael Barrantes på kanten. Costaricaneren slo rett til en umarkert Leke James, som scoret sitt femte eliteseriemål for sesongen. (©NTB)