Tom Kristensen (Foto: Michel Spingler, © MS JF**LON**)
Tom Kristensen (Foto: Michel Spingler, © MS JF**LON**)

Sorgtung Le Mans-vinner etter landsmannens død

Tom Kristensen tok sin niende seier i billøpsklassikeren Le Mans 24-timers, men gleden forsvant i sorgen over landsmannen Allan Simonsens død.

– Dette er vanskelig. Det er så mange følelser. Min far har gitt meg styrke. Denne seieren skulle egentlig være for ham, men han kan vente. Denne seieren var for Allan Simonsen, sa Kristensen til dansk TV2 rett etter løpet.

Simonsen krasjet allerede på tredje runde lørdag. Han havnet i autovernet i en krapp sving der det ikke var dekkbarriere, og dansken ble den 21. racerfører som har mistet livet i forbindelse med løpet som ble arrangert første gang i 1923.

Totalt har 117 mennesker mistet livet, men 84 av dem døde da Pierre Leveghs bil i 1955 ble slynget opp på tribunen blant publikum.

Tross dødsulykken ble løpet fullført, og lørdag kveld var Kristensen og hans to makkere i Audi nummer to oppe i ledelse. Kristensen, Allan McNish og Loïc Duval ga aldri fra seg den posisjonen.

Kristensen hadde allerede rekorden for flest seirer i Le Mans 24-timers etter triumfene i 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 og 2008, og ingen greide å nekte ham nummer ni selv om store deler av løpet ble kjørt i kraftig regnvær og vanskelige føreforhold. (©NTB)