Tredjeplass til Brun og Strandli

Kristoffer Brun og Are Strandli rodde for verdenscupseier, men måtte nøye seg med tredjeplass i dobbeltsculler lettvekt søndag.

De tapte en hundredelsstrid med britene Richard og Peter Chambers om 2.-plassen, mens polske Artur Mikolajczewski og Milosz Jankowski fosset forbi alle mot slutten og vant klart.

Brun og Strandli vant sine innledende heat og håpet på seier. De kunne iallfall notere sin beste plassering så langt i en verdenscupregatta.

Chambers/Chambers ledet ved passering 500, 1000 og 1500 meter, men den polske båten avsluttet knallsterkt og vant med over ett sekund. Brun/Strandli var fem hundredels sekund fra 2.-plass.

I singlesculler ble det 5.-plass til Kjetil Borch i hans verdenscupdebut i singlesculler. Hans faste makker i dobbeltsculler, Nils Jacob Hoff, kunne ikke delta grunnet eksamen, og Borch imponerte ved å ta seg til finale.

Der rodde de beste litt for fort. Ondrej Synek fra Tsjekkia vant foran Alan Campbell, Georgi Bozjikov og Marcel Hacker. De fire slo Borch med åtte til ti sekunder. (©NTB)