Neymar (Foto: Fernando Llano/Ap)
Neymar (Foto: Fernando Llano/Ap)

Neymar med ny perlescoring da Brasil sikret gruppeseieren

Stjernespissen har for alvor funnet formen under Confederations Cup.

Brasil er vinnere av gruppe a i Confederations Cup etter at de slo Italia 4–2 i det som var en ren gruppefinale lørdag kveld.

Se alle høydepunktene fra kampen over

Dante tok ansvar
Det så lenge ut som om det skulle stå målløst til pause, men på overtid av omgangen satte Dante inn ledermålet for vertsnasjonen. Buffon måtte gi retur på en heading og Bayern-spilleren var hurtig frempå og satte inn returballen.

Men bare seks minutter ut i den andre omgangen slo Italia tilbake. Emanuele Giaccherini ble spilt fint fri på høyrekanten før han banket ballen i mål fra spiss vinkel.

Les også:Neymars volleyperle og dribleshow senket Mexico

Ny Neymar-perle
Men Brasil trengte ikke lang tid før de var tilbake i føringen. Og nok en gang var det stjernespilleren Neymar som tok ansvar. Den nysignerte Barcelona-spilleren har allerede stått for to flotte scoringer i mesterskapet, og etter 55 minutter av oppgjøret mot Italia var det duket for den tredje.

Brasil ble tildelt frispark på rundt 17 meter. Neymar stilte seg opp og banket ballen i keeperhjørnet. Dermed står spissen med tre scoringer på tre kamper i Confederatons Cup.

Les også: Neymar kickstartet prøve-VM med lekker scoring

Fred-dobbel
Ti minutter seinere var Brasil nok en gang frempå. Denne gangen var det Marcelo som spilte gjennom Fred. Spissen viste styrke i duell med Chiellini og satte ballen i mål bak Buffon.

Etter dette ble Neymar tatt av banen. Da passet det nok dårlig for Scolari at Italia slo tilbake like etter. For bare noen minutter seinere satte Chiellini inn Italias redusering etter en merkelig situasjon hvor dommeren først blåste straffespark til Italia før han like etter godkjente stopperens scoring.

Brasilianerne protesterte på scoringen til ingen nytte.

Men til tross for noen gode muligheter på slutten så kom Italia likevel aldri nærmere. I stedet satte Fred inn sitt andre for dagen to minutter før slutt.

Dermed er Brasil vinnere av gruppe a mens Italia må ta til takke med andreplassen.