Rosenborg i ryggen på Godset

Mike Jensens 1-0-scoring holdt for Rosenborg da serieleder Strømsgodset ble slått i lørdagens toppkamp på Lerkendal.

Seieren kuttet Strømsgodsets forsprang på Rosenborgs til to fattige poeng. Samtidig stoppet drammensernes ubeseirede rekke på ti seriekamper.

Etter en sjanserik første omgang kom kampens eneste mål i det 44. minutt. Med en flott stikker spilte Jonas Svensson gjennom Jensen, som fra skrå vinkel lurte ballen i nettmaskene. SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey burde ha forsvart lengste hjørne bedre enn han gjorde.

Det var Jensens annet seriemål for Rosenborg. Tidligere i uken vartet dansken opp med to fulltreffere da trønderne slo Tromsø 2-1 i cupen.

RBK åpnet lørdagens toppkamp klart best. Etter fire minutter kom Tarik Elyounoussi stormende alene mot mål, men skled idet Tobias Mikkelsen slo inn i feltet. Like etter avsluttet den kommende Hoffenheim-spissen i tverrliggeren.

Gjestene fra Drammen slet med å få spillet sitt til å sitte på Lerkendal. Etter halvspilt første omgang fikk Elyounoussi en ny, stor sjanse i RBK-avskjeden. Kun en meget god redning av Kwarasey nektet 25-åringen nettsus. (©NTB)