Jensen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Jensen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Jensen matchvinner i toppkampen

Dansken senket Strømsgodset med sin tredje scoring på fire dager.

Rosenborg-Strømsgodset 1-0

Rosenborg tok en meget viktig seier hjemme mot serieleder Strømsgodset lørdag kveld. Gjestene fra Drammen hadde fem poeng ned til Rosenborg før kampen, men etter at Mike Jensen ble matchvinner for trønderne med sin scoring like før pause så er luken nå reuderst til to poeng.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen var strålende fornøyd md å ha slått serielederen, men mente laget hans brente for mange store målsjanser.

– Det var et sjansebonanza-sløseri. På slutten her så gikk det kanskje en kule varmt for treneren. Men det var den tredje sjansen hvor det nesten var en større prestasjon å bomme enn å score. Men det gikk fort over, vi vant 1-0 og gleder oss over det, sier han til TV 2 Sporten.

Ronny Deila mener en svak åpning på kampen ødela mye for laget hans.

– Vi spiller en svak første omgang, mens Rosenborg spiller desto sterkere. I andre omgang begynner vi å ligne littt mer på oss selv og spiller i den retningen hvor målet står. Vi kunne klart å skape noen flere sjanser da, men jeg synes vi taper som fortjent. Nå får vi bare brette opp armene og slå tilbake neste gang, sier han.

Jensen fikset biffen
Rosenborg var det førende laget i første omgang. Etter 24 minutter fikk Tarik Elyounoussi en enorm mulighet til å sende vertene i ledelsen i sin siste kamp for klubben. Dorsin spilte den kommende Hoffenheim-proffen fri i bakrommet. Men helt alene Med Kwarasey klarte ikke spissen å holde kaldt, og Strømsgodsets sisteskanse gikk seirende ut av duellen.

Bare minutter før pause skulle trønderne likevel få den forløsende 1-0-scoringen. Jonas Svensson spilte Mike Jensen fint fri på høyrekanten. Dansken nølte ikke et sekund og banket ballen i mål. Scoringen er danskens tredje på fire dager. Jensen scoret også begge Rosenborgs mål da de slo Tromsø ut av cupen på onsdag.

Jensen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Jensen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Holdt tett
I starten av andre omgang tråklet Dorsin seg fri inn fra venstre før han avsluttet like utenfor. En enorm mulighet til å doble ledelse for vertene. Også Strømsgodset hadde muligheter. Etter 66 minutter var Abdi farlig frempå for gjestene. Midtbanespilleren nådde derimot ikke helt frem på innlegget fra høyre.

Fem minutter før slutt kom Strømsgodset enda nærmere. Et skudd fra Razak Nuhu endret retning og tvang frem det beste i Daniel Örlund som fikk slått ballen ut i farlig område. Men Rosenborg fikk til slutt ordnet opp.

Men nærmere kom ikke Strømsgodset og Rosenborg vant dermed toppkampen på Lerkendal. Det betyr at det er full kamp i toppen av Tippeligaen igjen.

Slik startet lagene:

Rosenborg 4-3-3: Örlund - Gamboa, Reginiussen, Strandberg, Dorsin - Mix, Jensen, Svensson - Mikkelsen, Bille, Elyounoussi

Strømsgodset: 4-3-3: Adam Larsen Kwarasey - Lars Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Kim André Madsen, Jarl André Storbæk - Simen Brenne, Stefan Johansen, Abdi - Gustav Mendonca Wikheim, Peter Kovacs, Diomande.