agnaldo
agnaldo

Agnaldo ødela festen for Vålerenga

Innbytteren sikret poengdeling ett minutt på overtid.

Vålerenga-Molde 3-3

Et fyrverkeri av en fotballkamp så ut til å gå mot tre poeng til Vålerenga i oppgjøret mot Molde lørdag ettermiddag.

Men ett minutt på overtid sørget innbytter Agnaldo for at det endte 3–3 på Ullevaal. Mannen, som også scoret en perle av ett mål i cupkampen mot Ranheim tidligere i uken, ordnet dermed ett poeng for Solskjærs menn som så ut til å gå på et nytt tap.

Vålerenga best i gang
Vålerenga tok føringen fra start av på Ullevaal, og etter 10 minutter sørget veteranen Morten Berre for hjemmejubel. Calvo fikk slått inn fra venstrekanten og inne i boksen ventet Berre som headet ballen i mål bak Nyland.

Hjemmelaget fortsatte å presse Molde bakover, og Torgeir Børven hadde to store muligheter til å doble ledelsen før det var spilt 20 minutter.

Les også: Grindheim tror Heerenveen er riktig klubb for Eikrem

Men omgangens største bom var det likevel Moldes Daniel Chima Chukwu som sto for. Joshua Gatt satte fart oppover venstrekanten og fant nigerianeren helt alene foran boksen. Angriperen klarte derimot å sette ballen over det helt åpne målet.

Snudde kampen
Molde kom mer med i kampen ut i omgangen og etter 28 minutter fikk de fremmøtte fra Molde grunn til å juble. Nok en gang var det Joshua Gatt som førte ballen oppover på Vålerengas banehalvdel. Vålerenga-forsvaret fikk derimot stoppet amerikaneren. Men Jo Inge Berget plukket opp andreballen og banket den i mål.

Fem minutter før pause var snuoperasjonen et faktum. Molde straffet et passivt VIF-forsvar og til slutt kunne Martin Linnes trille ballen forbi Kongshavn bakerst hos vertene. Dermed gikk Molde til pause med ledelse.

Molde (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Molde (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

To mål på tre minutter
Molde startet også friskest i andre omgang. Men når var det Vålerenga sin tur til å være effektive. Etter 57 minutter snappet Jan Gunnar Solli opp en lang ball før han rundet Ørjan Nyland og satte ballen i mål.

Bare to minutter etter hadde hjemmelaget snudd kampen til sin fordel igjen. Denne gangen tredde Solli inn i servitørrollen. Et nydelig innlegg havnet på hodet til Morten Berre som stanget inn sin andre scoring for dagen.

Det så ut til å gå mot tre poeng til hjemmelaget, men på overtid sørget Agnaldo for at oppgjøret endte med poengdeling. Et resultat som ingen av trenerne nok er fornøyd med.