NorthugCoopWeb
NorthugCoopWeb
NorthugCoopWeb
NorthugCoopWeb

Northug etter første løp på nytt lag: – For feit til å vinne motbakkeløp

Langrennsløperen vant første etappe av Tour de Trøndelag i sin første start for nytt lag, men tror ikke på seier i 2. etappe.

Se intervju med Northug i vinduet øverst!

Fredag deltok Petter Northug for første gang i et løp som representant for sitt nye lag Coop, og i sprinten i Midtby ble det seier for 27-åringen. Etter løpet innrømmet han at det var en spesiell opplevelse i ny drakt.

– Jada. Det var det. I tillegg var det mange andre lag her som hadde flere løpere på ett lag, mens jeg gikk alene. Men nå har jeg en start og en seier med Coop, og det er viktig, sa Northug.

Les også: Northug kjøres knallhardt av kompisen: – Gikk ned tre kilo første uka

Rulleskisprinten i klassisk stil var 1. etappe av Tour de Trøndelag, so, fortsetter med motbakkeløp i alpinbakken i Meråker lørdag og avsluttes med jaktstart i fri teknikk søndag. Underveis i regnværet holdt Northug på å bli slått ut, men til slutt stod han altså igjen som vinner - som så ofte før.

– Det var glatt i svingene når det ble så mye regn, og det var et stort felt så det var litt kaos i starten. Men jeg synes det er et artig konsept, folk blir slått ut hele tiden og da blir det action hele veien og du får en bra treningsøkt, sa Northug.

Les også: Northugs nye trener: - Vi prater ikke om damer lenger

Den første etappen gikk altså Northugs vei, og han vant foran Jerry Ahrlin, Andreas Myran steen og brødrene Kristian og Anders Tettli Rennemo. Foran lørdagens motbakkeetappe er han dog noe usikker på om det blir seier.

– Jeg er nok litt for feit til å vinne et motbakkeløp i morgen, men jeg skal i hvert fall prøve.

– Hvordan er formen?

– Den er bra. Treningsformen er bra. Du må alltid ha en to-tre uker på å komme ordentlig i gang og komme inn i treningsrytmen, og nå på slutten av oppholdet i Italia kjente jeg at jeg tåler treningen bedre enn jeg gjorde i starten. Du kommer fort inn i det. Det verste er de to første ukene, sa Northug.

BEST I REGNET: Petter Northug vant 1. etappe av Tour de Trøndelag. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
BEST I REGNET: Petter Northug vant 1. etappe av Tour de Trøndelag. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Se intervjuet i videovinduet øverst!