olsson (Foto: Scanpix)
olsson (Foto: Scanpix)

Lørenskog-anken avvist - må starte med 20 minuspoeng

– Nå gjenstår det å vurdere om vi skal ta saken videre til Oslo tingrett, sier klubbens advokat.

LIK ble trukket hele 20 poeng og fikk 30.000 i bot for å ha levert lisenssøknaden nesten tre måneder for sent.

Allerede dagen etter den knallharde straffen bestemte klubbledelsen seg for å anke poengstraffen. Nå melder Norges Ishockeyforbund på Twitter at appellutvalget har opprettholdt vedtaket om 20 poengs straff.

«Appellutvalget opprettholder Norges Ishockeyforbunds avgjørelse av 2013-05-29 hvoretter Lørenskog Ishockey Elite ble ilagt en bot stor NOK 30 000 og et poengtrekk på 20 poeng i sesongen 2013/14 for overtredelse av forbundets Klubblisensreglement» skriver NIHF i en pressemelding.

Lørenskog-advokat Pål Kleven mener forbundet ikke har hjemmel for å trekke 20 poeng som en følge av at lisenssøknaden ble levert for sent.

– Jeg ble veldig overrasket da vi mottok avgjørelsen fra appellutvalget. Først og fremst mener jeg at det er feil lovanvendelse, men når de mener at det er hjemmel for poengtrekket, er det også merkelig at de har valgt å fastholde straffen som først ble gitt. 20 poeng synes jeg er alt for strengt, og jeg mener NIHF ikke har grunn til å ilegge Lørenskog Ishockey Elite denne straffen. Nå gjenstår det å vurdere om vi skal ta saken videre til Oslo tingrett. Vi skal prate om det i de nærmeste dagene, sier Lørenskogs advokat Pål Kleven i en pressemelding.

Fungerende styreleder i Lørenskog Ishockey AS, Stig Atle Johnsen, innrømmet på en pressekonferanse i slutten av mai at klubbledelsen har opptrådt på en liten profesjonell måte, men også han mener straffen er for streng.

– Jeg er ikke sikker på hva jeg synes er rimelig straff, men dette er ikke noe ishockeyspillere har gjort. Det er en administrasjonsfeil, og da synes jeg det burde bli en administrasjonsstraff, sa fungerende styreleder i Lørenskog Ishockey AS, Stig Atle Johnsen, på en pressekonferanse i slutten av mai.

Sportssjef Atle Olsen har sett seg lei på rot i administrasjonen, og har sammen med styret tilbudt Svein-Erik Edvartsen jobben som administrerende direktør. Det er ventet at fotballdommeren vil ta en avgjørelse i løpet av kort tid.

Lørenskog har styrket troppen i sommer blant annet med tidligere Vålerenga-spiller Steffen Thoresen og landslagsback Henrik Ødegaard. Sistnevnte signerte etter at poengtrekket ble et faktum.

722470