abba21
abba21

Abba-Agnetha snakker ut om morens selvmord i nytt TV 2-portrett

– Det er trist å miste noen man er glad i, sier Agnetha til «God kveld Norge».

Agnetha Fältskog (63) har igjen erobret hitlistene med det nye albumet «A».

Det er 32 år siden hun, Frida, Benny og eksmannen Bjørn slo gjennom som ABBA med låten «Waterloo» i Eurovision.

Etter at gruppen gikk hver til sitt i 1982 har Agnetha kun gitt et knippe intervjuer og levd et tilbaketrukket liv på øya Ekerö utenfor Stockholm.

Les også: Vil gjenforene ABBA

Moren tok selvmord

I anledning comebacket har TV 2 fått et sjeldent møte med den sky popstjernen i London.

Her forteller hun for første gang på TV om morens tragiske død.

– Det er klart det er trist å miste noen som man er glad i.

Agnethas mamma Birgit Fältskog tok sitt eget liv på begynnelsen av 90-tallet ved å hoppe ut av vinduet i leiligheten hun bodde i.

Agnetha har siden hun trakk seg tilbake fra rampelyset levd på en gedigen eiendom på øya Ekerö utenfor Stockholm. Hun har nesten ikke vist seg offentlig, og mediene har spekulert i om hun har isolert seg og hatt store personlige problemer. Agnetha tar bladet fra munnen i lørdagens portrett.

– Jeg trengte ro etter ABBA, og var så sliten. Sliten av å reise og sliten av alt. Jeg hørte ikke på ABBA-låtene på mange år etter at vi sluttet, sier hun.

Les også: Agnetha Fältskog avslører sannheten om ABBA-uvennskapet

Feirer jul med eksmannen

I portrettet som sendes på TV 2 lørdag klokken 20:30 får du se den sky ABBA-stjernen snakke om opp- og nedturene i popgruppen, og hvordan Agnetha og eksmannen Bjørn nå feirer jul sammen med barn og barnebarn. Agnetha og bandkollega Bjørn giftet seg allerede i 1971 og fikk barna Linda i 1973 og Christian i 1977 – midt under ABBA-sirkuset.

– Vi feirer jul sammen med barna og barnebarna nå, sier hun fornøyd, og dermed kan det se ut som om alle vonde minner fra et opprivende ekteskapsbrudd mellom de to er glemt.

Les også: ABBA-Frida i millionkrangel med skånsk tempel

Rivalisering med Frida

Ryktene rundt et påstått uvennskap med bandkollega Frida har også preget avisspaltene, og i portrettet snakker Agnetha ut om forholdet til sin tidligere kollega. Forholdet mellom ABBA-stjernene har nemlig vært et hett tema helt siden de slo gjennom. Rykter om uvennskap mellom Agnetha og Frida har florert – og en TV-opptreden på tysk fjernsyn hvor Frida gir Agnetha en albue i siden satte fart i ryktene.

– Det er klart det var en viss rivalitet mellom oss. Men vi hjalp hverandre på scenen også. Men Frida og jeg er veldig ulike, sier Agnetha.

Ferdig på scenen

Alle lurer på om ABBA noensinne vil gjenforenes.

Den døren ser imidlertid ut til å være lukket og låst for Agnethas del.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at vi skal gjøre det. Jeg tror at vi også kan forstyrre noe som skal få hvile og være i fred.

Dessuten røper Agnetha at hun aldri synes hun var særlig bra live.

– Jeg synes ikke jeg hadde min sterkeste side på scenen. Og jeg er nok ferdig med å opptre, også å stå på en scene og synge er jeg nok ferdig med, sier den tidligere ABBA-stjernen.

Portrettet med Agnetha Fältskog ser du på TV 2 lørdag klokken 20:30.