Hushovd222 (Foto: Lauten, Daniel Sannum)
Hushovd222 (Foto: Lauten, Daniel Sannum)

TV 2s sykkelkommentator: – BMC gjør det litt klønete

Ole Kristian Stoltenberg frykter Thor Hushovd er utelatt fra BMC-laget.

Det er fremdeles usikkert om Thor Hushovd sykler Tour de France i sommer. Oksen fra Grimstad uttalte torsdag at han kjenner sin egen Tour-skjebne, men avslørte ikke om han deltar eller ikke.

Les også: Hushovd om BMC's laguttak: – Det skjer tydeligvis mye i laget

Han virket ukomfortabel da han svarte på spørsmålet. Det har fått TV 2s sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, til å tvile.

– Han er ukomfortabel når han må svare på det, og det kan bety at han vet han ikke skal sykle. Det kan også det bety at han er veldig redd for å si noe galt og avsløre uttaket, sier han til TV 2 Sporten.

– Jeg synes BMC gjør dette litt klønete. De er hemmelighetsfulle som lag, alt skal styres sentralt med pressemeldinger ut, men det er veldig tydelig at Thor har fått en klar beskjed.

Observerte BMC-bil
Stoltenberg sier han så en BMC-bil med belgiske skilter kjøre rundt i Kristiansand. Det gir grunn til mer spekulasjon.

– De kjører ikke rundt til alle de nasjonale mesterskapene, men kanskje de gjør det til de som skal kjøre Tour de France? spekulerer han.

Se video: Hushovd: – Kroppen fungerer

– Ellers så kan det være at Thor trengte en temposykkel, og at noen måtte ta turen med den.

– Formen kom for seint
Hushovd selv føler seg i god form under NM denne uken. På torsdagens tempoetappe kom han på andreplass, 26 sekunder bak Edvald Boasson Hagen.

– Jeg tror ikke det jeg gjør her har noe å si for laguttaket. Critérium du Dauphiné var nok det viktigste. En 30 kilometer tempo i NM bryr de seg nok ikke om, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

– Formen hans har vært god, og jeg synes det ser ut som han er klar for å sykle Tour de France, men det er mulig formen kom litt for seint. NM følger de kanskje ikke så nøye med på, sier Stoltenberg.

Må legge om ruten
Årets ritt må kanskje legges om etter at flom og ødelagte veier har rammet ruten som går gjennom Pyreneene. Åttende og niende etappe går gjennom dette området.

Saken fortsetter under bildet.

Pyreneene (Foto: LAURENT DARD/Afp)
Pyreneene (Foto: LAURENT DARD/Afp)

– Vil vil vente litt til før vi bestemmer oss, sier rittdirektør Christian Prudhomme til nyhetsbyrået AFP.

Stoltenberg mener avgjørelsen bør komme ganske raskt, men at veien ikke nødvendigvis må være optimale.

– Tour det France er jo en nøye planlagt rute som rytterne har testet.

– Veiene kan være ganske dårlige. Grusvei og brosteinsparti er ganske ugunstig å sykle på, men de legger det inn likevel. Jeg tror det går bra.