Shearer (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Shearer (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

Bytter navn på bar etter Shearer-kommentarer

Sirkuset i Newcastle har ingen ende.

Newcastle-fansen er i harnisk etter at Joe Kinnear ble ansatt som sportsdirekør. Onsdag tok klubblegenden Alan Shearer bladet fra munnen i sin faste spalte hos The Sun og langet ut mot avgjørelsen.

– Akkurat nå ler folk av klubben jeg støtter, og det gjør meg kvalm, skrev Shearer i spalten.

– Jeg lovet meg selv for flere år siden at jeg aldri skulle la meg overraske over det som skjer i fotballen, spesielt når det gjelder Newcastle, men det som har skjedd nå, tærer på.

Les også: Solbakken: – Du får ikke en større bombe i engelsk fotball i år

Da overrasker det sikkert ikke Shearer at Mike Ashley, som eier Newcastle, har bestemt seg for å bytte navn på baren som bærer storscorerens navn utenfor St. James' Park. Baren har hett «Shearer's» i åtte og et halvt år, men nå skal den hete «Nine».

– Shearer visste det
Det er lett å tro at klubben endrer barnavnet på grunn av det Shearer skrev, selv om de nekter for nettopp det. De forteller arbeidet med å fjerne skiltet begynte onsdag, flere timer før Shearers spalte ble publisert.

– Det er helt tilfeldig, uttaler klubben ifølge The Guardian. De hevder at tidenes toppscorer i Premier League visste om bestemmelsen.

– De spurte ikke meg om dette. Jeg ble ganske enkelt informert per e-post. Det var aldri et spørsmål om jeg var enig eller uenig, sier Shearer til The Sun.

– Det er deres stadion, så det er opp til eierne å gjøre hva de vil med den.

PR-katastrofe
Dette kommer på toppen av flere kontroversielle avgjørelser i Newcastle. Bare dager etter at Kinnear ble ansatt som sportsdirekør, forlot Derek Llambias rollen sin som klubbdirektør etter fem år som Ashleys høyrehånd i Newcastle.

Les også: «Hatem Ben Afrie, Ammomobi og Yohan Kebab»

Saken fortsetter under bildet.

Llambias (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Llambias (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

– Mens andre klubber planlegger neste sesong, har Newcastle undergravd manageren sin. Alan Pardew har sagt han vil fortsette, men jeg tror det blir vanskelig, skrev Shearer.

– At noen andre går ut i media og sier han er ny sportsdirektør før klubben har offentliggjort det. At noen andre kommer inn og mer eller mindre tar kontroll over hvem som skal kjøpes og selges. Og hva tenker spillerne når denne mannen ikke en gang klarer å uttale navnene deres riktig? Det er en PR-katastrofe.