naziii_nff
naziii_nff

RBK vil straffe de som hengte opp nazi-banneret

Klubben gransker episoden fra cupkampen der et nazi-banner ble rettet mot NFF.

Trondheim (TV 2 Sporten): Cupkampen mellom Rosenborg og Tromsø bød ikke på de store høydepunktene, i stedet var det supporterne som skapte overskrifter. Politiet så seg nødt til å fjerne et banner rettet mot Norges Fotballforbund, der NFF var skrevet med hakekors. Nå blir det en grundig gjennomgang og etterforskning fra klubbledelsen og supporterklubben, Kjernen.

– Jeg synes ingenting om det, dette er symboler vi ikke har lyst å se. Sterke symboler, det er støtende symboler for veldig mange og ikke noe vi vil være assosiert med. Så dette skulle jeg helst vært foruten, sier Kenneth Kjelsnes, Kjernens talsmann.

Se intervjuet i videovinduet øverst!

Les også: Politiet måtte fjerne nazisymboler fra Lerkendal

Kan bli utestengt
Toppledelsen i Rosenborg er også oppgitt. De lover sanksjoner mot de skyldige, som allerede er identifisert.

– Dette tar vi sterkt avstand fra. Vi må gjøre noen interne vurderinger, så må vi gjøre det samme med politi og NFF. Og vi har samtaler med styret i Kjernen. Det er enkeltpersoner som har gjort dette her, de må vi følge opp, sier Tove Moe Dyrhaug, RBKs arrangementssjef.

– Kan de vente seg straff?

– Selvfølgelig vil det skje ett eller annet. Men vi må få full oversikt over saken. Vi har ikke snakket med forbundet enda. Jeg synes saken er veldig trist, sier hun.

Etter det TV 2 Sporten erfarer vurderer klubben å utestenge arkitektene bak stuntet fra fremtidige hjemmekamper.

Les også: Jensen sendte Rosenborg til femte runde

– Fullstendig bom
Meldingen mot NFF kommer etter en episode mellom supporterne og forbundet i vår. For under 16.mai-kampen mot Sarpsborg 08 oppdaget en delegat fra NFF det han mente var rasistiske symboler på noen av flaggene som veivet på tribunen. Klubben ble varslet og tok en full gjennomgang av supporternes flagg uten å finne noe mistenksomt.

De fant derimot flagg med Pilegrimsmerket og Fylkesmerket. Dette er symboler som Kjernen bruker for å vise hvor de kommer fra og som er et kjent merke i Trondheim.

– Dette var en reaksjon på det, men dessverre, fullstendig bom, sier Kjernens talsmann til TV 2 Sporten.

– De som har gjort det får en reaksjon fra Rosenborg, politiet følger det sikkert opp på et vis. For vår del må vi si i fra, for det stiller oss i et veldig dårlig lys. Vi er sterk motstander og har vedtekter som ikke tillater rasistiske tilnærminger, det er viktig å få frem. Så er jo ikke dette uttrykk for rasistiske eller nazistiske holdninger, men dårlig bruk av et sterkt virkemiddel, legger han til.

naziii_nff
naziii_nff