Styrket mistanke i kampfiksingssaken

Politiet i Oslo har sterk mistanke om at det er foregått kampfiksing i norsk fotball. Etterforskningen er trolig ferdig i løpet av høsten, ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke.

På en pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo fortalte politiet om den siste utviklingen i kampfiksingssaken og kommisjonærsaken. Politiet har etterforsket i et snaut år.

Et opptak av en samtale blir trolig et viktig bevis. Her kommer det blant annet fram at flere kamper skal ha vært fikset.

– Etterforskningen er ikke ferdig, og den kommer til å vare utover høsten, sa politiadvokat Brekke, som varslet at en påtalevurdering trolig er klar på senhøsten.

– Jeg er glad for at de tar utgangspunkt i at det har skjedd kampfiksing. Det er viktig å komme til bunns i dette, og jeg tror vi er nærmere tiltale. Norsk fotball kan ikke leve med denne saken, og jeg håper på domfellelse, sa generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund til NTB.

Mistanken om kampfiksing i norsk fotball oppsto etter to kamper i 2. divisjon i juni i fjor. Det gjaldt kampene Asker – Frigg og Follo – Østsiden, der både Asker og Follo tapte sine kamper. Totalt er tolv personer siktet i saken, blant dem fem fotballspillere og flere personer med tilhold i Sverige. (©NTB)