Bolt løper for VM-plass

Usain Bolt (26) er kjent som verdens raskeste mann, men sprintkongen må likevel løpe for å kvalifisere seg til 100-meteren i VM denne uken.

Han stiller i det jamaicanske VM-uttaksstevnet i Kingston, der finalen på 100 meter løpes fredag. Bolt er verdensrekordholder på 100 meter med tiden 9,58 sekunder.

– Jeg drar til uttaksstevnet for å vinne, men det viktigste er å kvalifisere seg, sa Bolt etter Bislett Games.

Nye regler gjør at hvert land kun får én friplass i hver øvelse, og Jamaicas Friidrettsforbund har gitt den til regjerende verdensmester Yohan Blake på 100 meter. Bolt ble diskvalifisert fra finalen i 2011-VM på grunn av tjuvstart. Han har i stedet fått friplass på 200 meter, der han er tittelforsvarer i VM.

Blake sliter med ettervirkningene av en lårskade og står over denne ukens stevne. Han løper dermed kun 100 meter i VM. Det jamaicanske uttaksstevnet arrangeres i kjølvannet av nyheten om at sprintstjernen Veronica Campbell-Brown avla positiv dopingprøve.

De amerikanske sprinterne kjemper også om VM-billett på 100 meter fredag. I Des Moines i Iowa stiller blant andre Tyson Gay og Justin Gatlin. Sistnevnte slo Usain Bolt på 100 meter i Roma i begynnelsen av juni. (©NTB)