Molde på vei mot storformen

Molde høvlet over 1.-divisjonsklubben Ranheim med 6-0 i onsdagens 4.-rundekamp i cupen.

Molde var spesielt god i 1. omgang da de scoret tre mål før det var spilt en halvtime. Agnaldo åpnet showet etter fem minutter på «Røkkeløkka». Joshua Gatt og Magne Simonsen fulgte opp med hver sin scoring.

2. omgang ble en mer rotet affære med flust av sjanser til begge lag. Jørgen Olsen gjorde er selvmål helt i starten av omgangen, mens Emmanuel Ekpo og Daniel Chima Chukwu sto bak de to siste målene.

Rosenborg tok seg også til kvartfinalen etter 2-1-seier hjemme mot Tromsø. Det ble langt fra noen stor kamp. Danske Mike Jensen scorer ikke ofte for Rosenborg, men i denne kampen var det han som scoret begge for hjemmelaget. Begge målene kom etter fint spill. Tsjekkeren Zdenek Ondrasek reduserte for nordlendingene.

– Vi er først og fremst kjempeglad for at vi er videre i cupen, selv om vi har en god del å gå på spillemessig, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til TV 2.

Eliteserieklubben Odd tok ledelsen ved Elba Rashani 11 minutter ut i 2. omgang borte mot Bodø/Glimt, men Odd klarte ikke å holde på ledelsen. Glimt slo tilbake to ganger og er også i NM-kvartfinalen. Jim Johansen og Ibba Laajab scoret for vertene. (©NTB)