kate (Foto: andrew matthews, © AG JF**LON** RC**LON**)
kate (Foto: andrew matthews, © AG JF**LON** RC**LON**)
kate3 (Foto: FameFlynet)
kate3 (Foto: FameFlynet)

Kate føder på samme klinikk som Diana gjorde

Det er nå avklart hvor hertuginne Kate skal føde Storbritannias tronarving.

Av Beate Sneve Larsen

Britiske medier avslører i dag at hertuginne Kate skal føde på eksklusive St. Marys hospital i Paddington, et sykehus også avdøde prinsesse Diana brukte da hun fødte prins William og prins Harry. Terminen til Kate er om under en måned.

– Det er helt naturlig at kongefamilien velger dette sykehuset. Der vet man at de både har de fasiliteter og den sikkerhet en slik kongelig fødsel krever, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV2.no.

Dronningens gynekolog

Fødselen av den nye tronarvingen skal skje i den private og eksklusive delen av sykehuset, og også dronning Elizabeths gynekolog Marcus Setchell er hentet inn.

kate-middleton-scanpix
kate-middleton-scanpix

Ingen hjemmefødsel

Tidligere var det vanlig at de kongelige fødte hjemme på egne slott, men i det siste har også de sett nytten av et velutstyrt sykehus.

– I tidligere generasjoner var jo hjemmefødsel det vanlige i Europas kongefamilier - også her hjemme, sier Totland.

Endrer grunnloven

I mars mente alle at hertuginnen hadde røpet hvilket kjønn babyen hadde, da hun sa «Jeg tar denne til min d....» da hun fikk en bamse av en av de frammøtte på et offisielt oppdrag.

At babyen kanskje er en jente, gjør at britene nå er i ferd med å endre grunnloven.

- Britene er i ferd med å forandre grunnloven slik at den nyfødte vil kunne gå inn i arverekken som nummer tre etter sin far - uansett kjønn. Til nå har mannlige arvinger hatt fortrinnsrett, sier Totland.

Les alt om de kongelige i Kongebloggen.