«Well suck me sideways!» idiotene Lloyd og Harry skal ut på nye eventyr. (Foto: New Line Cinema, © ps)
«Well suck me sideways!» idiotene Lloyd og Harry skal ut på nye eventyr. (Foto: New Line Cinema, © ps)

Idiotene er tilbake!

«Dum & dummere»-oppfølger reddet.

Av: Troy Gulbrandsen

Det er ikke bare film-idiotene Harry og Lloyd som klarer å kløne til ting. Det har filmselskapet Warner Bros klart helt på egen hånd. I lang tid har en oppfølger til «Dum og dummere» ligget «klappet og klar» for produksjon, uten at en verdens ting har skjedd.

«Dum og dummere» fra 1994 med med Jim Carrey og Jeff Daniels i hovedrollene ble en enorm internasjonal kino-suksess og fansen har lenge håpet på en oppfølger.

Rykteflom

I fjor begynte ryktene å om en oppfølger å svirre da Jeff Daniels uttalte følgende under opptakene til The Newsroom på HBO:

– Jim har lyst til å gjøre det. Jeg har lyst til å gjøre det. Farrelly-brødrene har lyst til å gjøre det. Så det blir en oppfølger, ikke sant?

«Dum & dummere» fra 1994 spilte inn 1,6 milliarder kroner og regnes i dag som en kultklassiker. (Foto: New Line Cinema, © ps)
«Dum & dummere» fra 1994 spilte inn 1,6 milliarder kroner og regnes i dag som en kultklassiker. (Foto: New Line Cinema, © ps)

Senere samme år ble det bekreftet at at brødrene Farrelly som både skrev og regisserte den første filmen hadde skrevet nytt manus og at både Jim Carrey og Jeff Daniels hadde sagt ja til å være med.

Men...

Tidligere i år ble det meldt at filmselskapet Warner Bros som sitter på rettighetene til oppfølgeren hadde mistet interessen for prosjektet og det så ut til at hele prosjektet måtte skrinlegges for godt.

Men nå melder The Hollywood Reporter at filmselskapene, Universal og Red Granite har gått sammen for å redde prosjektet og er blitt enige om å produsere filmen sammen.

«Dumb & Dumber To»

Dermed vil fansen få møte de to godhjertede tullingene igjen i oppfølgeren med orginaltittelen: «Dumb & Dumber To».

Denne gangen skal de to igjen ut på en roadtrip for å finne Harrys ukjente datter som trenger en levertransplantasjon for å overleve. Dermed har fansen endelig fått gladnyheten de har ventet på.

Eller som Lloyd ville sagt det: «Well suck me sideways!»

(New Line Cinema laget en oppfølger i 2003, «Dumb & Dumber - When Harry Met Lloyd», uten hverken Jim Carrey eller Jeff Daniels. Filmen floppet brutalt og ble aldri annerkjent som en «verdig» oppfølger)