Boasson Hagen
Boasson Hagen

Innbitt Edvald vil ha tempotrøyen tilbake

Sky-rytteren går for dobbeltriumf i NM.

Se NM-fellesstart søndag 23. juni kl. 16.00 på TV 2 og TV 2 Sumo

Reidar Borgersen overrasket alle, inkludert seg selv, da han gikk til topps på NM-tempoen i 2012. Borgersen slo Boasson Hagen med 12 sekunder på den 50 km lange tempoen.

På dagens NM-tempo vil Sky-rytteren ha revansje. Nøyaktig klokken 19:14 tråkker han til. Borgersen starter som sistemann, to minutter bak Boasson Hagen.

– Jeg håper at det skal gå bedre i år enn i fjor. Jeg har sittet litt mer på temposykkelen, men det er ikke mye. Jeg kjørte en bra tempo i Dauphiné. Får jeg til en lignende tempo, håper jeg Borgersen skal slite med å følge. Målet er å ta tempotrøyen tilbake. Det var surt ikke å ha den i året som var, sier Boasson Hagen til TV 2.

Les: Ingen dansker i Saxo-Tinkoffs sjokkuttak
Les også: Velg din ønskereprise fra Touren de ti siste årene

Tøffe konkurrenter
I fjorårets Tour de France var det lett å få øye på 26-åringen. Boasson Hagen vant NM-fellesstarten noen dager etter tempo-flausen. Premien var å få sykle i den norske mesterskapstrøyen i Tour de France og frem til neste NM.

Sett opp ditt Tour-managerlag her

Søndag skal Boasson Hagen forsvare trøyen i Grimstad. Thor Hushovd, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff har skumle planer om å nekte ham det.

– Kristoff har kjørt veldig sterkt i år. Jeg har ikke sett løypen ennå, men det er nok en løype han vil kjøre veldig bra i. Det er ikke så mange bakker, men Lars Petter kan likevel klare å støte ifra. I tillegg har du Joker Merida. Men jeg håper å beholde trøyen et par år til, smiler Boasson Hagen.

Vil vise frem trøyen
Rudsbygdingen forteller at det betyr mye å vinne i NM.

– Det er alltid kamp om trøyen, men du får ekstra lyst til å kjøre i trøyen i Tour de France når det er så mange nordmenn som kommer for å heie. I tillegg får man vist frem trøyen til TV-seere i mange land, sier Boasson Hagen.