Gulbrandsen vil kutte i toppserien

Solveig Gulbrandsen mener den norske toppserien i fotball for kvinner er for svak. Hun mener færre lag vil gi høyere nivå.

– Den internasjonale utviklingen i kvinnefotball har vært stor. Norge var langt fremme til å begynne med, men en del land har rett og slett tatt oss igjen og passert oss, og det må vi gjøre noe med, hvis vi skal henge med i den internasjonale toppen, mener Solveig Gulbrandsen.

Hun er nestoren i det norske kvinnelandslaget i fotball. Hun debuterte på landslaget i 1997, og har vært med i ni store internasjonale mesterskap. Hun vet hva hun snakker om.

Per i dag er det 12 lag i den norske eliteserien for kvinner. Gulbrandsen mener det i første omgang burde vært kuttet til ti lag, og hun mener det raskt ville kunne heve nivået blant spillerne.

– Ved å kutte i antall lag får man samlet flere av de beste i de enkelte lagene. Det er veldig viktig for å heve nivået, for toppen blant norske kvinnefotballspillere er liten, sier Solveig Gulbrandsen til NTB.

Gulbrandsen har spilt på topplag i Norge siden hun slo gjennom i siste halvdel av 1990-årene. Hun har også stor erfaring fra proffspill i USA. Derfor vet hun hva som skal til for å nå den internasjonale fotballtoppen. (©NTB)