TILBAKE I NORGE: Jan «Proppen» Karlsson hadde suksess med Haslum. Nå er han tilbake i norsk håndball som trener for BSK.
TILBAKE I NORGE: Jan «Proppen» Karlsson hadde suksess med Haslum. Nå er han tilbake i norsk håndball som trener for BSK.

BSK har ansatt ny trener

Og det ble ikke Glenn Solberg.

For to uker siden så det ut til at den gamle storspilleren Glenn Solberg skulle inn i trenerteamet til BSK. Klubben har vært på jakt etter trener etter at Frode Scheie forsvant til Follo.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått Solberg. Det var nok mange som kunne ha tenkt seg ham, sa styreleder i BSK håndball elite, Morten Strand til Aftenposten den gang.

Men BSK ønsket å ha ham mer med enn det var mulig for Solberg å kombinere med hans engasjement som rekrutt- og juniorlandslagstrener i Norges Håndballforbund.

– Det hadde vært gøy med trenerjobb i Bækkelaget, men jeg har ikke mer ledig kapasitet. Jeg ønsker å gjøre en god jobb i Håndballforbundet med å følge opp spillere enda tettere. Da blir det vanskelig å ha noe hovedansvar, sier Solberg til dt.no.

I stedet har han takket ja til et engasjement i St. Hallvard, hvor han går inn i apparatet til hovedtrener Tarjei Sundal.

Dermed har BSK holdt trenerjakten i gang, og nå har de ansatt den tidligere Haslum-treneren Jan «Proppen» Karlsson.

Jan «Proppen» Karlsson er ansatt som hovedtrener for de neste 3 årene. Proppen har en lang og suksessrik karriere som håndballtrener, fra toppserie og landslag i Sverige og Norge. I tillegg til trenerjobben i BSK fortsetter han som trener for Sveriges Juniorlandslag (U21), skriver klubben i en pressemelding.

Karlsson er godt kjent med norsk håndball fra sin tid i Haslum. Han var trener for bærumsklubben i tre år, og var sterkt delaktig i å gjøre Haslum til en toppklubb.

De siste fem sesongene har han trent HK Malmö.