Etiopia og Togo brukte utestengte spillere

Etiopia og Togo brukte utestengte spillere i VM-kvalifiseringskamper i fotball denne måneden, ifølge FIFAs egen statistikk.

Manyahile Beyene spilte da Etiopia slo Botswana 2-1 på bortebane, mens Alaixys Romao spilte i Togos 2-0-seier over Kamerun. Begge skulle ha stått over på grunn av gule kort.

FIFA meldte forrige uke at man etterforsket påstått bruk av ikke spilleberettigede spillere av Togo, Etiopia og Ekvatorial-Guinea, uten å spesifisere hvem det dreide seg om.

Den vanlige straffen for bruk av ikke spilleberettigede spillere er at motstanderen tilkjennes 3-0-seier. Sudan, Burkina Faso og Gabon har allerede fått den straffen i den pågående VM-kvalifiseringen.

Skjer det samme med Etiopia, Togo og Ekvatorial-Guinea, vil utslåtte Sør-Afrika, Botswana og Kapp Verde igjen være med i kampen om VM-billetter.

Ekvatorial-Guinea brukte ingen utestengt spiller i 4-3-seieren over Kapp Verde, men spilleres nasjonalitet kan i stedet være årsak til etterforskningen. Ingen av spillerne i startoppstillingen var født i Ekvatorial-Guinea. Fem var født i Brasil, tre i Spania, en hver i Elfenbenskysten, Liberia og Ghana. (©NTB)