UTE MED BOK: Hilde Skovdahl slipper nå boken «Hurra for frodige kvinner».
UTE MED BOK: Hilde Skovdahl slipper nå boken «Hurra for frodige kvinner».
VAREMERKE: Charter Hildes berømte badehette er forsvunnet.
VAREMERKE: Charter Hildes berømte badehette er forsvunnet.
Charter Hilde gråter like mye som hun ler. I boka
Charter Hilde gråter like mye som hun ler. I boka "Fra nonner til badehetter" forteller hun om livets opp og nedturer.

Rasende «Charterfeber»-fans får TV3 til å snu

Charter-Hilde returnerer til Syden.

Av Sandra Mei Ling Noer

TV3 er straks igang med å spille inn en ny sesong av sydenrealityen «Charterfeber», der den tidligere profilen Svein Østvik (52) skal være med. I forrige måned meldte seher.no at en annen av seriens mest fremtredende karakterer, Hilde Skovdahl (43), er vraket fra den nye sesongen.

Nå snur kanalen etter massivt press fra TV-seerne og trofaste Charter-Hilde-fans.

– JIIIIPPPIIII!!!

I dag er det en lykkelig Charter-Hilde som er igang med pakking før søndagens avreise til Gran Canaria.

– JIIIIPPPIIII!!! Da blir jeg med på årets «Charterfeber» likevel da, takket være alle dere deilige mennesker der ute som har klagd, sendt mailer, ringt, lagt Facebook-grupper og gitt stort trykk på TV3. Tusen takk! skriver Skovdahl selv på Facebook.

Charter-Hilde
  på Facebook (Foto: Faksimile Facebook.com)
Charter-Hilde på Facebook (Foto: Faksimile Facebook.com)
Når tv2.no tar en prat med henne kort tid etter samme dag, er hun minst like entusiastisk.

– Tror du jeg er glad, eller?! Du kan ikke få noe bedre kompliment enn når fansen kjemper for deg og går mot en TV-kanal for å få det til, er det kult, eller? Det er kult, de lager Facebook-oppdateringer om at det skal boikotte «Charterfeber» hvis jeg ikke får være med og alt, utbryter hun så entusiastisk at det nærmest dirrer i telefonrøret.

43-åringen, som er kjent for sitt strålende humør, innrømmer at hun ikke var like glad da hun hørte at Syden-flyet skulle ta av fra rullebanen uten henne.

– Jeg skjønte det ikke. Jeg ble veldig lei meg da jeg ikke fikk noe ordenltlig svar, jeg trodde det var obvious at det var meg og Svein. Men det er ingen vonde følelser mot TV3 nå, og jeg er glad igjen, sier hun.

TV3 snudde etter sinte tilbakemeldinger

Informasjonskonsulent i TV3, Linda Glomlien, avviser ovenfor tv2.no at det noen gang har vært snakk om å vrake Charter-Hilde fra den nye sesongen.

– Det var ikke slik at vi hadde dumpet henne eller ikke ønsket å ha henne med, men vi ønsket å kjøre en litt back to basic-casting på Gran Canaria, der vi var den første sesongen. Vi tenkte at vi skulle ha flest mulig nye folk med. Svein er selveste charterkongen, så han følte vi at vi måtte ha med, forklarer hun.

Det ble imidlertid andre boller da seerne tok tastaturene fatt.

– Det som skjedde var at Hilde fikk så utrolig mange støtteerklæringer på Facebook. De var veldig sinte på TV3, så da tok vi en ny vurdering og kom fram til at vi ville ha henne med allikevel, sier Glomlien.

Se også: Charter-Hilde har fått avslag på 186 jobbsøknader på ett år

Ber TV3 skamme seg

På den offisielle facebooksiden til «Charterfeber» har det kokt de siste ukene.

CHARTER:
  Send inn spørsmål til Charter-Hilde i dagens nettsending.
CHARTER: Send inn spørsmål til Charter-Hilde i dagens nettsending.
«Etter all lys og glede Hilde har gitt Carterfeber er dette takken!? Dere har tatt et bevisst valg på på å velge HENNE BORT! Det er ikke bare en eller to gamle deltagere liksom.... Det er jo flere grupper av "kjentfolk". Hilde er et menneske som viste en livsglede og positivitet mange ble inspirert og smittet av. Hilde er et fantastisk menneske som hele veien aldri har vært redd for å være litt annerledes og etter min mening er det netopp slike sterke personligheter som Hilde tv trenger flere av. Hun er et forbilde for så mange og var etter min og mange andres mening selve grunnen til at Charterfeber ble så populær!! Gjør dere klare for seerfall! Charterfeber blir ALDRI det samme uten Norges største solstråle! SKAM DERE!!!!», skriver én.

«Å hvor er hilde??norges solstråle er jo charterfeber:))hilde og svein er charterfeber,å uten dem sammen,så ser ikke jeg på det:)ferdig diskutert:((skammelig:((», fortviler en annen.

Se også: Charter-Hilde utfordrer rumpa til Tone

Tusenvis av fans

At det er seerne som har bidratt til at det blir mer bading og flere paraplydrinker på henne, synes Hilde selv er helt fantastisk.

FERDIG: Svein Østvik ønsker nå å kvitte seg med navnet «Charter-Svein».
FERDIG: Svein Østvik ønsker nå å kvitte seg med navnet «Charter-Svein».
– Jeg ble veldig glad for beskjeden om at jeg får være med en sesong til, men jeg ble mest glad for at det er fansen som har kjempet for det. Jeg visste ikke at jeg hadde så mange der ute som ville at jeg skulle være med! Jeg har jo to Facebook-profiler, og den ene har jeg 5000 følgere på. Jeg bruker 2-3 timer hver dag bare på å svare folk, og det kommer inn alt fra kompleksmailer til mennesker som er lei seg eller glade, eller mennesker som synes det er så deilig at det er en frodig dame på TV. Jeg hører også fra mennesker som ikke tør å bade fordi de er store, og så ser de meg på TV med badedrakt og at jeg driter i det, det liker de, forteller hun.

Også TV3 forteller at de synes det er stas med det store engasjementet på sosiale medier, til tross for at det ikke går i kanalens favør.

– Hilde har fått mye støtte og vi har fått mye kjeft, men det er veldig hyggelig for oss å se at folk er så engasjerte, sier Glomlien.