Drillo
Drillo

Venter til høsten med å finne Drillo-erstatter

Fotballpresident Yngve Hallén hevder at Norges Fotballforbund vil vente til høsten med å intensivere jakten på Drillos erstatter.

Egil Olsens tid som landslagssjef går mot slutten, men på Ullevaal stadion vil man ikke bruke sommeren på å spikre arvtageren – skal vi tro NFF-presidenten. Hvis Norge ikke går til fotball-VM i Brasil, skal ny landslagssjef ta over allerede 1. januar 2014.

– Det er naturlig at vi går gjennom kravspesifikasjonen og intensiverer arbeidet utover høsten, sier Yngve Hallén til TV 2 Sporten.

– Hvorfor ikke i sommer?

– Vi følger fremdriften vi har avtalt. Prosessen har kommet like langt nå som den ville ha gjort om vi sto med full pott i VM-kvalifiseringen. Vi har ikke begynt å ta inn aktuelle kandidater ennå. Fokuset har hele tiden vært på VM-kvalifiseringen. Og vi ønsker ikke å ta bort for mye av det fokuset.

Les også: Skullerud: – Jeg er ikke kandidat til å erstatte Drillo

Artikkelen fortsetter under bildet!

Egil
Egil

– Alt i fotball har med tid og timing å gjøre
Ståle Solbakken er lansert som kandidat til å bli ny dansk landslagssjef, og i Sverige omtales Per-Mathias Høgmo som en potensiell arvtager til Erik Hamrén. Hallén er ikke redd for å miste aktuelle kandidater.

– Alt i fotball har med tid og timing å gjøre, men vi må følge den prosessen vi har bestemt oss for. Det er viktig å gjøre den så grundig som mulig.

– Er kravspesifikasjonen til jobben som ny A-landslagssjef ferdigstilt?

– Vi har hele tiden en gjeldende kravspesifikasjon, men det er naturlig at vi justerer litt på den fremover.

– Hvorfor?

– Fordi tiden endrer seg. Nye prosjekter kommer til - som styret er opptatt av.

– Er det mulig å få tilgang til kravspesifikasjonen?

– Nei. Det er et levende dokument som ikke er ferdigstilt. Vi kan helt sikkert gå ut med et kortfattet dokument, men ikke på nåværende tidspunkt. Det vil bare skape støy i prosessen. Vi vil ikke gå ut med den nå, sier Hallén.

Tor Ole Skullerud er en av dem som har vært nevnt som en kandidat, men ifølge U21-landslagssjefen selv er hans kandidatur ikke-eksisterende.

– Det vil jeg ikke kommentere. Du får ikke noen navn på aktuelle trenere av meg nå.

Drillo (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Drillo (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Les også: – Når vi spiller dårlig, må vi tåle kritikk

Ikke sikkert det blir en nordmann
Generalsekretær Kjetil Siem har uttalt at Ståle Solbakken er mindre aktuell nå som en følge av at han valgte å gå til Köln i stedet for å oppfylle kontrakten som landslagssjef fra 1. januar 2012. Hallén får svarer følgende på spørsmål om han deler den oppfatningen:

– Det går ikke an å være mer aktuell enn det han var da han ble ansatt. Både TV 2 og NFF ser at det er flere aktuelle kandidater som kjemper om landslagssjefjobben nå. Men det er naturlig at Ståle Solbakken er en av kandidatene.

– Hvor avgjørende er det at vedkommende er norsk?

– Det er en tradisjon for at man velger skandinavisk, men det betyr ikke at det blir valget denne gangen.

– Hvor mange kandidater har dere i øyeblikket?

– Det vet jeg ikke. Vi har vært helt tydelig på at de kandidatene skal komme opp senere. Det er ikke det som er fokuset vårt nå. Men det står i arbeidsinstruksene til Nils Johan Semb at det hele tiden skal eksistere en liste som kan legges frem når jeg ber om det, sier Yngve Hallén.

Les også: Høgmo om landslagsjobben: – Jeg vil være en svært god kandidat

Hvem bør bli landslagssjef? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!