VigneaultErevik
VigneaultErevik
VigneaultWeb
VigneaultWeb
Alain Vigneault (Foto: DARRYL DYCK/Pa Photos)
Alain Vigneault (Foto: DARRYL DYCK/Pa Photos)

Erevik om mannen som trolig blir Zucca-sjef: – Friere tøyler offensivt

TV 2s hockeyekspert er positiv til at Alain Vigneault trolig blir New York Rangers' nye trener.

John Tortorella er som kjent ferdig som New York Rangers-trener, og det meste tyder på at mannen som etterfølger ham i sjefsstolen er tidligere Vancouver Canucks-sjef Alain Vigneault.

TV 2s ishockyekspert Bjørn Erevik tror en slik ansettelse vil være positiv for Mats Zuccarello Aasen, som etter alt å dømme fortsetter sin karriere i klubben neste sesong.

Les også: Zucca har vært i Rangers-møter

– Han har vært med lenge og er en rutinert trener. I tillegg virker det som om han er helt omvendt av Tortorella. Han får det beste ut av hvert enkelt individ satt i system, mens Tortorella har fått superstjerner som har blitt pill råtne i Rangers, sier Erevik.

Vigneault måtte gå i Vancouver etter at laget røk ut i første runde av sluttspillet etter fire strake tap mot San Jose Sharks, men Erevik mener hans trenerstil kan være positiv for en offensiv spiller som Zuccarello.

– Han er, som Tortorella, opptatt av det defensive og den defensive strukturen, men gir noe friere tøyler offensivt. Selv om Vancouver var ett av få lag som faktisk scoret færre mål enn Rangers, så har han en personlighet som er godt likt blant spillerne, sier Erevik.

Artikkelen fortsetter under bildet!

New York, USA 20130401.
NHL. NY Rangers - Winnipeg Jets 4  -2. 
Mats Zuccarello Aasen fikk en assist i kampen og ble dessuten utvist tre ganger.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)
New York, USA 20130401. NHL. NY Rangers - Winnipeg Jets 4 -2. Mats Zuccarello Aasen fikk en assist i kampen og ble dessuten utvist tre ganger. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)

– Bedre enn Messier
I Canucks har tvillingene Daniel og Henrik Sedin vært Vigneault største stjerner de siste årene, og alt tyder nå altså på at det blir nye skandinaviske spillere å hanskes med for canadieren.

– Stjernene hans har jo stort sett vært svenske, i hvert fall de siste årene. Og det er mye som tyder på at Mats blir værende. Hvis ikke han nye treneren har helt nye tanker så skal det mye til for at ikke Mats skal signere. Og til sjuende og sist er det jo også general manageren Glen Sather som har ansvaret. Det var han som ville ha ham tilbake igjen, så sånn sett har Mats uansett gode kort når det gjelder ny kontrakt, sier Erevik.

Les også: – Trenerskifte vil ikke ødelegge for Zucca

Legender som Wayne Gretzky og eks-Rangers-spiller Mark Messier har også vært linket til den ledige jobben, men Erevik tror det er positivt for Zuccarellos del at klubben nå velger å gå for en sjef med lengre fartstid.

– Jeg tror i hvert fall ikke det blir negativt. Det er nok bedre enn om de skulle gå for Mark Messier, som har null erfaring. For en trener uten den erfaringen er det nok lettere å skyve litt mindre meritterte spillere til side. Mange var redde for at ikke Glen Sather klarte å si nei til legenden Messier, men det ser jo slik ut nå, avslutter hockeyekperten.

Ifølge ESPN New York kan det komme en annonsering av Vigneault-ansettelsen i løpet av kort tid.