Pirlo viser hva Brasil mangler

Evigunge Andrea Pirlo viste brasilianske fotballfans hva deres eget landslag mangler da han storspilte i Italias 2-1-seier over Mexico i kontinentcupen søndag.

I sin 100. landskamp ble 34-åringen hyllet av det kresne publikummet på Maracana. Tilskuerne fikk se en spillertype som er nesten fraværende i brasiliansk fotball: En playmaker med utgangsposisjon dypt i banen.

I Brasil er midtbanespillerne rett foran forsvarsfireren nesten alltid rent defensive spillere som skal stoppe motstanderen og vinne ballen, men sjelden gå med i angrep.

I forrige VM brukte landslagssjef Dunga kraftspillerne Gilberto Silva og Felipe Melo på sentral midtbane. Etterfølgeren Mano Menezes hadde en noe mer offensiv innstilling, men han fikk sparken i fjor og ble erstattet av Luiz Felipe Scolari.

– Jeg liker ikke at de defensive midtbanespillerne skal framover hele tiden og jakte mål. Det viktigste er at vi ikke slipper inn mål. Jeg vil ikke at midtstopperne skal havne i en-mot-en-situasjoner, sa han.

Brasilianske kritikere mener at Chelsea-spiller Ramires ble vraket fra troppen til kontinentcupen fordi han er for offensivt innstilt, og at Lazio-spiller Hernanes er henvist til reservebenken av samme årsak. (©NTB)