NY JOBB: Styreleder Berit Kjøll og Nils Øveraas som blir ny generalsekretær i DNT (Foto: Sindre Thoresen Lønnes)
NY JOBB: Styreleder Berit Kjøll og Nils Øveraas som blir ny generalsekretær i DNT (Foto: Sindre Thoresen Lønnes)

Ny generalsekretær i Den Norske Turistforeningen

Nils Øverås går fra toppjobb i næringslivet til leder for friluftsorganisasjon.

Av Stine Eriksen

Etter åtte år går Kristin Krohn Devold går av som generalsekretær i Den Norske Turistforening. Nils Øverås tar over jobben, som det har vært stor rift og mye hemmelighetskremmerier rundt.

– Jeg er svært glad for å få muligheten til å være med å lede en av Norges mest tradisjonsrike organisasjoner. DNT har vind i seilene, det blir derfor givende å kunne fortsette å styrke engasjementet for hele organisasjonen, sier den ferske generalsekretæren i en pressemelding fra DNT.

Øverås tar steget fra toppjobber i næringslivet til jobben som leder for Norges største friluftslivsorganisasjon. Han vil formelt tiltre som generalsekretær den 1. september 2013.

Aktiv friluftsmann

DNTs kommende generalsekretær, som selv er en aktiv friluftsmann mener friluftsliv blir stadig viktigere for hele Norges befolkning.

– Det er mange spennende kontaktpunkter både i forhold til satsningen på barn, unge og eldre - og ikke minst er det viktig å få med oss det flerkulturelle Norge. Balansegangen mellom bevaring av natur og kulturverdier, samtidig som vi skal være kreative i forhold til utvikling av nye tilbud er krevende men samtidig en utrolig morsom utfordring å ta tak i.

– Rett mann!

Øverås har blant annet bakgrunn som mangeårig administrerende direktør i det internasjonale konsulentselskapet Accenture. Styreleder Berit Kjøll i DNT, er svært fornøyd med at Øverås har takket ja.

– Nils Øverås har en solid og bred ledererfaring som vil kunne bidra sterkt til å løfte DNT som en viktig aktør innen friluftsliv, folkehelse og naturforvaltning. Styret har sett etter en samlende leder som kan videreføre arbeidet med å utvikle DNTs viktige samfunnsrolle i tett dialog med organisasjonens 57 lokale medlemsforeninger og styrende organer. Vi er overbevist om at vi har funnet den rette mannen i Nils Øverås, sier Kjøll

Den Norske Turistforeningen

Den Norske Turistforeningen har mer enn 245 000 medlemmer og har de senere år hatt en jevn medlemsvekst. De 57 medlemsforeningene eier og driver nærmere 500 hytter, tilrettelegger mer enn 20 000 km med stier og arrangerer et bredt spekter med friluftsaktiviteter både i fjellet, langs kysten og i nærområdene. I 2012 ble det nedlagt over 500 000 timer i dugnadsinnsats for å utvikle og drive foreningens tilbud.

Øverås overtar jobben etter Kristin Krohn Devold som etter 8 år i DNT slutter ved utgangen av august for å gå over til ny jobb som administrerende direktør i NHO Reiseliv.