Søderlund
Søderlund

Drømmer om superduo: Vil at Søderlund og Nielsen skal bli som Rushfeldt og Brattbakk

– Vi sitter igjen med bra med penger, sier Erik Hoftun etter salget av Tarik Elyounoussi og kjøpet av Alexander Søderlund.

Som TV 2 meldte tidligere ble Alexander Søderlund presentert som Rosenborg-spiller på en pressekonferanse mandag.

25-åringen har skrevet under en kontrakt som varer ut 2017. Angriperen har dermed forpliktet seg til trønderklubben i 4,5 år.


Overgangssummen er ikke kjent, men skal ligge i området rundt seks millioner kroner. Hoftun bekrefter at klubben sitter igjen med bra med penger etter at de solgte Tarik Elyounoussi og erstattet ham med Søderlund.

– Det var grunnlag for overgangsvinduet vi har. Vi gjør ingenting på innfronten uten at noen går ut, sa Erik Hoftun på pressekonferansen.

– Søderlund er en spiller vi har vært interessert i over en viss tid. Vi prøvde å kjøpe han i vinter, men da ble vi ikke enig med Haugesund, avslørte den sportslige lederen.

Se pressekonferansen i opptak øverst.

Ny superduo?

SUPERDUO: Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk skapte frykt i Tippeliga-forsvar på slutten av 90-tallet. Her mot Lyn. (Foto: Aftenposten/NTB scanpix)
SUPERDUO: Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk skapte frykt i Tippeliga-forsvar på slutten av 90-tallet. Her mot Lyn. (Foto: Aftenposten/NTB scanpix)

Rosenborg ønsker at Nicki Bille Nielsen og Alexander Søderlund kan skape et samarbeid a la det Sigurd Rushfeldt og Harald Bratbakk hadde på sent 90- og tidlig 2000-tall.

Det vil si at de spiller 4-3-3, men det de kaller en skeiv formasjon. Det vil si at Søderlund skal spille smalere enn vingen på den andre siden, og støtte opp rundt Nicki Bille-Nielsen, særlig når Rosenborg har ballen.

– Vi vet at Søderlund er best sentralt og foran mål. Offensivt skal han inn i banen og støtte Nicki, men defensivt skal han ligge bredt, sa trener Per-Joar Hansen.

Dansken ser positivt på klubbens nysignering.

– Velkommen til @Alexsoderlund. En riktig god signering. Vi kommer til å score mange mål sammen ;) Vi ses snart, skriver Nickie Bille Nielsen på sin Twitter-konto.