FORNØYD: Marcus Pedersen hylles av lagkameratene etter utligningen mot Israel under EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
FORNØYD: Marcus Pedersen hylles av lagkameratene etter utligningen mot Israel under EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Marcus Pedersen loves sjanse i Vitesse

Den norske U21-spissen har fått beskjed om at så lenge spissrivalen selges vil han få sjansen.

– Jeg har fått beskjed om at jeg skal satses på dersom de selger han andre spissen, sier han til TV 2, og sikter mest trolig til Wilfried Bony, som er en ettertraktet mann på overgangsmarkedet i sommer.

Flere storklubber har allerede meldt sin interesse i ivorianeren.

Les også: Mandagens fotballrykter: Suàrez har igjen sagt at han vil dra

– Mye kan skje
Pedersen leverte flere gode forestillinger under U21-EM og scoret i første gruppespillkampen mot Israel. Nå er han ventet tilbake i Nederland når oppkjøringen til neste sesong starter.

– Jeg har ett år igjen der. Jeg skal møte 4. juli og forhåpentligvis spille for dem. Det er mye som kan skje, men jeg forholder meg til at jeg har kontrakt i Nederland. De skal jo ut i Europa, så det kan jo bli en morsom sesong.

23-åringen ble hentet til Vitesse i 2010, men etter en målfattig førstesesong har han vært på lån hos Vålerenga og senest danske Odense. For sistnevnte har han scoret sju mål på 23 kamper.

Har glemt overfallsepisoden
U21-spissen fikk imidlertid ingen hyggelig avslutning på Europamesterskapet i Israel. Natt til søndag ble han og fysioterapeut Thomas Ødegaard overfalt på vei hjem fra utestedet Clara i Tel Aviv.

– Det er ikke noe mer å si enn det som har blitt sagt. Jeg er et offer i denne saken her, og jeg er glad jeg står her like hel som jeg gjør nå, sa han etter episoden.

Politiet pågrep to menn, og de er nå satt i husarrest. Det får Pedersen til å dra på smilebåndet.

– Ja, men det er bra da. Det er historie for min del.