Tarik Elyounoussi. (Foto: TV 2)
Tarik Elyounoussi. (Foto: TV 2)

Tarik Elyounoussi solgt til Bundesliga-klubb

25-åringen er solgt til Hoffenheim, mens Alexander Søderlund blir RBK-spiller.

Oslo/Gardermoen/Bergen (TV 2 Sporten): Som TV 2 Sporten meldte mandag er Tarik Elyounoussi solgt til den tyske Bundesliga-klubben Hoffenheim. Overgangssummen skal etter det TV 2 Sporten erfarer ligge mellom 15 til 20 millioner kroner.

– Det er spennende, selvfølgelig. Det er en ny utfordring som jeg er klar for. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Elyounoussi til TV 2 Sporten.

25-åringen spiller sine siste to kamper for Rosenborg mot henholdsvis Tromsø i cupen og Strømsgodset i Tippeligaen.

Den tyske klubben har sikret seg Elyounoussis tjenester frem til 2017.

– Verdens beste liga
Hoffenheim reddet såvidt plassen i Bundesliga denne sesongen etter å ha spilt kvalik mot Kaiserslautern.

– Det har gått veldig fort egentlig. Min agent Tore Pedersen har visst om det i en god stund, men holdt det litt skjult for meg slik at jeg skulle ha riktig fokus på Rosenborg og landslagsspill. Etter det har det gått ganske kjapt. Jeg var i Hoffenheim torsdag og fredag. Jeg fikk sett på forholdene og snakket med treneren, sier Elyounoussi, som også snakket med RBK.no mandag.

– Nå får jeg muligheten til å spille i det jeg mener er verdens beste liga for øyeblikket. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Elyounoussi til RBK.no.

Les også: Bård Finne til utlandet
Les også: Marcus Pedersen loves sjanse i Vitesse

Mellom 2008 og 2011 prøvde Elyounoussi lykken i utenlandet, men oppholdet i Heerenveen endte med retur til Fredrikstad.

– Jeg har mye mer erfaring nå enn da jeg dro til Heerenveen i 2008. Jeg er mye tryggere på at dette er et godt valg. Jeg føler meg bedre rustet, sier Elyounoussi.

Se intervju med Elyounoussi øverst på siden!

Søderlund presenteres mandag
Som TV 2 Sporten har meldt blir Haugesund-spiss Alexander Søderlund erstatteren på Lerkendal. 25-åringen ble presentert som Rosenborg-spiller mandag, etter at klubbene er blitt enige om en overgangssum i området rundt seks milloner kroner. Rosenborg bekrefter overgangen på sine hjemmesider.

Søderlund har signert en 4,5 års kontrakt med Rosenborg.

Greuther Fürth skal ha vært interessert i Søderlund, men lysluggen skal ha valgt Rosenborg foran spill i 2. Bundesliga.

– Jeg kjenner Alexander fra landslaget og det er en veldig god spiller. Han har en enorm arbeidsinnsats, så det blir kult å se Alexander og Nicki jagende på topp. Jeg håper og tror han vil slå til i Rosenborg, sier Elyounoussi.

– Urolig på trenersiden
Tidligere Köln-trener Ståle Solbakken kjenner godt til Hoffenheim fra hans tid i Bundesliga.

– Hoffenheim er en urolig klubb, som mange andre klubber i Bundesliga. Det har vært veldig urolig på trenersiden de siste årene, sier TV 2s fotballekspert Solbakken.

– Det er jo et karrieresteg. Bundesliga er «hot» for tiden. Han kommer til å spille for fullsatte tribuner hver eneste helg, og Hoffenheim er en ok klubb.

Seks trenere har sittet i sjefsstolen i klubben siden 2011. Klubben reddet plassen i Bundesliga med et nødskrik denne sesongen. Borussia Dortmund ble slått 2-1 på bortebane i siste serierund, før Kaiserslautern ble bekjempet over to kvalik-kamper.

– De har noen spennende spillere og noen spennende unggutter. Flere av spillerne var med på U21-laget som akkurat var i EM, sier Solbakken.

– De vil tilbake til satsing på yngre spillere og de vil nok tilbake til røttene. For noen år siden kjempet de i toppen av Bundesliga, noe som førte til urealistiske forventninger. Jeg tror de satser på å etablere seg som et solid Bundesliga-lag som snuser på Europaliga, sier Solbakken.

TV 2 Sporten kommer tilbake med mer!