BEST: Justin Rose vant US Open i golf. (Foto: MATT SULLIVAN/Reuters)
BEST: Justin Rose vant US Open i golf. (Foto: MATT SULLIVAN/Reuters)

Rose best i US Open

Britiske Justin Rose (32) vant majorturneringen US Open i golf søndag. Dermed seiret han i en av sportens store klassikere.

Rose brukte 70 slag på den utfordrende Merion-banen i Pennsylvania søndag. Han endte dermed med 281 slag på de fire rundene i US Open.

– Jeg har jobbet hele mitt liv for å vinne en major. Dette er stort, sa Rose etter triumfen.

Han ble den første engelskmann som vinner en major siden Nick Faldo vant US Masters i 1996. Og den første mann fra øyriket som vinner US Open Tony Jacklin gjorde det i 1970.

Australske Jason Day og amerikanske Phil Mickelson brukte henholdsvis 71 og 74 slag, og de to delte dermed andreplassen i turneringen med 283 slag.

Det var en dramatisk siste runde, hvor hele fem spillere hadde ledelsen på et eller annet tidspunkt. 19 ganger måtte arrangøren bytte ut det øverste navnet på resultattavlen i løpet av dagen.

For Mickelson fortsetter US Open å være nesten. Han ble nummer to for sjette gang, men har aldri vunnet turneringen.

– Dette er trolig den tøffeste for meg. Jeg er 43 år og har kommet så nær fem ganger før. Det ville ha endret helt hvordan jeg ser på denne turneringen og hvordan jeg ville sett på statistikken min, sa Mickelson etter å ha gitt fra seg seieren med en svak sisterunde. (©NTB/TV 2 Sporten)