WallbergPrazakWeb
WallbergPrazakWeb

Wallberg har våknet fra koma: – Takk for all omtanke

Mens motstander Diana Prazak ikke vil skylde på boksesporten etter svenskens hjerneblødning.

Fredagens boksekamp mellom australske Diana Prazak og svenske Frida Wallberg endte i en svært dramatisk situasjon, da den svenske jenta ble slått knockout, pådro seg en hjerneblødning og måtte ha oksygentilførsel i ringen.

Nå har Wallberg våknet fra koma, og skal etter omstendighetene ha det bra ifølge kjæresten Robert Stridsberg.

– Da hun våknet var hun selvsagt trøtt og litt forvirret. Det første hun ville prate om var kampen på fredag, forteller Stridsberg til det svenske nyhetsbyrået TT.

Gjennom sin kjæreste sender bokseren også følgende hilsen til Expressens lesere: – Takk for all omtanke.

Før nyhetene om at hun hadde våknet nådde motstanderleiren sa treneren til den australske jenta at hun ikke regner kampen som en seier.

– Vi kan ikke feire før det går bra igjen med Frida. Innen den tid er ikke dette en seier. Det er et belte med en stor flekk på seg. Jeg tenker på hennes datter også. Dette er en tragedie, sa Lucia Rijker til Expressen.

Les også: Potensiell Brækhus-motstander fikk hjerneblødning i knock out-tap

– Legen gjorde en dårlig jobb
Midt i sorgen finner de to også tid til å rette en advarende pekefinger mot legene som behandlet motstanderen.

SELV TIDLIGERE BOKSER: Diana Prazaks trener Lucia Rijker har selv en karriere som bokser. (Foto: JAE C HONG/Ap)
SELV TIDLIGERE BOKSER: Diana Prazaks trener Lucia Rijker har selv en karriere som bokser. (Foto: JAE C HONG/Ap)

– Jeg husker at vi ropte på en lege. Fridas munnbeskyttelse var fremdeles inne. Vi satt oppe til klokken tre og ba for Frida, og ber fremdeles. Vi er i sorg, og vi får hele tiden rapporter om hennes tilstand, sa Prazak.

– Legen bør få en del spørsmål. Han gjorde en dårlig jobb, sa treneren.

Hun forteller videre til den svenske avisen at Wallbergs øyne ble kontrollert, men at så snart legen snudde ryggen til bokseren falt hun i tauene.

– Han burde ha merket det. Etter en sånn knock må han være mer oppmerksom. Det tok for lang tid før legen kom tilbake, og det tok for lang tid før båren kom inn, sa Rijker, som selv er tidligere bokser.

Les også: Lå i respirator med hjerneblødning: Utslått bokser svarte legene

– Hjelper ikke å nekte proffboksing
Både Prazak og Rijker er tydelige overfor den svenske avisen på at ikke dommeren gjorde noen feil, og at det var riktig å fortsette kampen selv etter den første knocken. Det å skulle forby proffboksing vil heller ikke hjelpe skal vi tro duoen.

– Å forby proffboksing i Sverige kommer ikke til å redde noen, sa Prazak.

Treneren utdyper, og mener det er mer skade i amatørboksingen.

– Det er ikke noe feil med sporten, man må bare vise omsorg. Man har ambulanse og lege der er og er forberedt. Det er en seriøs sport, det er på alvor og man må vite hva man holder på med. Man får flere smeller i amatørboksing, selv om man har hjelm, sa Rijker.

Wallberg har en lang karriere bak seg fra nettopp amatørboksing, hvor hun gikk hele 53 kamper. Det kan ha vært en medvirkende årsak til dramatikken fredag.

– Den venstre hooken sendte henne ikke til sykehus. Det må være noe mer. Det må være bakomliggende årsaker, sa Prazak om situasjonen der hun sendte den svenske jenta i gulvet.

– Det (hennes lange amatørkarriere) kan ha påvirket denne situasjonen. Jeg vet ikke hva som hendte, og hva som ligger bakom dette her. Men en smell fører ikke til dette, sa trener Rijker.

KREVENDE KAMP: Diana Prazak og Frida Wallberg i aksjon tidligere i kampen fredag. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)
KREVENDE KAMP: Diana Prazak og Frida Wallberg i aksjon tidligere i kampen fredag. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)