Norge (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Norge (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

U21-gjengen dro rett på bronsefest: – Vi er tross alt tredje best i Europa

De norske talentene deppet over semifinaletapet i noen minutter før prestasjonen sank inn og feiringen kunne begynne.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Allerede i pressesonen etter kampen var de norske spillerne klare på at de hadde tapt for et bedre lag.

EM er over, men det er ingen skam å være minutter unna ekstraomganger mot den lekne og elegante storfavoritten. Som Joshua King sa det:

– Spania var mye bedre enn jeg trodde. Jeg kan vedde karrieren min på at de vinner hele «greia». Enkelt og greit. I første omgang hadde vi ikke ballen.

Norge deltok i et U21-EM for første gang siden 1998 og da som nå endte det med bronsemedaljer. Siden det ikke spilles bronsefinale fikk det norske laget medaljer etter den tapte semifinalen.

Les også:Nyland storspilte da Spania slo Norge: – Den beste kampen i min karriere

Fest i natt
Etter oppgjøret på Netanya Stadium, og de fleste spillerne hadde gjort unna sine siste intervjuer på israelsk jord, dro den norske spillerbussen tilbake til hotellet i Tel Aviv sentrum.

Der var det planlagt en markering i bassengområdet på taket.

– Vi legger opp til en markering. Slik jeg har forstått det får vi medaljene på hotellet i kveld slik at de kan deles ut. I tillegg blir det taler og pene ord, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til tv2.no.

Han var mektig stolt av U21-landslagets EM-innsats og ikke minst for at de samme guttene sørget for en sårt etterlengtet opptur for norsk fotball.

«Kokkos»
De norske spillerne har levd under strenge sikkerhetsregler i Israel og har heller ikke fått lov til å nyte den innbydende stranden like ved hotellet eller den solen like mye som mange sikkert hadde ønsket.

Derfor ble det bestemt at guttene skal få en kveld på byen etter banketten i natt. Tel Aviv beskrives av mange som Middelhavets Miami og har blant annet være rangert som den fjerde beste utelivsbyen i verden.

– Jeg vet ikke menyen, om det blir pizza, taco eller hamburger, men spillerne skal få lov til å «ventilere» litt med en frikveld på byen. Det må vel være en bra avslutning, sier Semb.

Vegar Eggen Hedenstad sier den norske leiren har fortjent å kose seg litt, men mener kvelden ikke vil bli helt «kokkos». Joshua King tror feiringen blir ganske rolig.

– Men de fleste har to uker ferie nå så vi skal nok kose oss litt. Vi er blant de tre-fire beste lagene i Europa, og er stolte av det. Da skal man få lov til å feire.

– Jeg aner ikke hva planen er, men det blir en markering og middag på hotellet. Det har alle fortjent, sier landslagssjef Tor Ole Skullerud.