Bård Finne (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix)
Bård Finne (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix)

Bård Finne til utlandet

Suksessen med Norges U19-landslag utslagsgivende for unggutten som ikke vil skrive ny kontrakt med Brann.

Bård Finne har underrettet Brann om at han ikke kommer til å signere noen ny kontrakt med Sportsklubben, men i stedet fortsette karrieren utenlands. Det er klart etter U19-turneringen mot Nederland, Tyskland og Kypros tidligere denne måneden.

– Bård (Finne) har landslagskamerater som allerede er etablert i klubber utenfor landets grenser. Nå synes han tiden er inne til selv å ta spranget, røper spilleragent Stig Lillejord og minner om at den kortvokste storscoreren var på nippet til å havne i NEC Nijmegen for et år siden. Nå er pågangen fra spennende klubber utenlands enorm - skal vi tro agenten.

– Ingenting å utsette på Brann
I Brann beklager en at klubbens unge superstjerne ikke lenger finner det sportslig spennende å fortsette karrieren på Stadion, men rødtrøyene har strukket seg langt for å legge forholdene til rette for Bård Finne.

– Vi har ingenting å utsette på Brann eller måten klubben har behandlet spilleren på. Problemet er at tiden er moden for andre utfordringer, understreker Stig Lillejord og minner om at bergenserne får godt betalt for stortalentet fra Fridalen.

– Forsvinner han allerede i sommer, blir beløpet naturligvis høyere enn om han venter til kontraktens utløp ved 2013-sesongens slutt. Men selv som Bosman-spiller vil Bård Finne gi Brann større inntekter enn f. eks. salget av Rodolph Austin til Leeds. Bare i utdanningskompensasjon er Brann sikret minimum 360.000 euro (drøyt 2,5 millioner norske kroner).

Les også: Branns spissfunn sørget for 16. mai-fest i Bergen

Ikke aktuell med andre norske klubber
Bård Finne har ett år igjen av videregående, men betrakter det ikke som noe problem å fullføre skolen i kombinasjon med proffspill utenlands.

– Har det vært vurdert å søke utfordringer i andre norske Tippeliga-klubber med løfter om mer spilletid?

– Du vil aldri se Bård Finne spille for noen annen norsk klubb enn Brann!