Lars Petter Nordhaug. (Foto: Tim De Waele/Corbis editorial)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: Tim De Waele/Corbis editorial)

Nordhaug ser for seg jokerrolle i Tour de France: – Drømmesituasjon for meg

Tour de France-formen i anmarsj for sykkelrytteren.

Fredag ble Lars Petter Nordhaug nummer 20 på kongeetappen av Sveits rundt da han syklet inn 2.26 bak vinneren Rui Costa.

Nordhaug ligger etter etappen på 21. plass sammenlagt, en god prestasjon av den norske sykkelrytteren som ikke er best kjent for sine klatreferdigheter.

– Formen blir bedre
Nordmannen tauet på lagkaptein Bauke Mollema til det gjensto fem kilometer av den siste stigningen. Mollema syklet til slutt inn til andreplass.

– Han ga beskjed om at han ville ha større fart for å sette press på de andre, så jeg kjørte tempoet for ham. Jeg slet litt med å henge på da han satte opp farten, sier en fornøyd Nordhaug til tv2.no.

– Klatreformen er ganske bra og jeg er fornøyd med at jeg klarte å gjøre en så god jobb for ham.

– Tour de France-formen ser bra ut?

– Ja, den gjør det, og jeg tror den bare kommer til å bli bedre etter at jeg får slappet av litt hjemme, sier Blanco-syklisten.

Les også: TdF-klar Nordhaug fikk råd fra Bjørndalen

– Godt tegn
Etter en lang treningssamling og rittet i Sveits skal Nordhaug nå hjem til Norge for å gjøre de siste forberedelsene.

Resultatene var kanskje ikke overraskende, men viser at ting er som det skal være, mener TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Jeg får ikke noe bakoversveis av det. Det er der han bør være, sier Kaggestad til tv2.no.

– Det er et godt tegn at han etter en litt trøblete vårsesong hvor det har vært litt sykdom og skader nå viser hvilket nivå han er på.

Nordhaug sier han er innstilt på å gjøre en jobb for kaptein Mollema også i Tour de France.

Drømmer om jokerrolle
Han tror likevel ikke at han er den som får hovedoppgaven med å passe på nederlenderen i de bratteste fjellsidene. Både Robert Gesink og Laurens ten Dam som kommer inn på laget er i utgangspunktet sterkere klatrere enn 29-åringen.

– Jeg vil nok prøve å sitte med i fjellene så lenge jeg kan, men jeg kan også fort havne i en jokerrolle hvor jeg får muligheten til å gå for gode plasseringer. Jeg kommer ikke til å være med i sammendraget og er ikke sterk nok i fjellene i utgangspunktet, å det kan bli veldig spennende å gå i brudd på de tøffe ettappen, forklarer Nordhaug.

– Det er en drømmesituasjon for meg, men det er ikke lett. Først må man komme seg med i de bruddene. Jeg ser for meg at det blir litt sånn når vi kommer ut i andre uke. Det hadde vært drømmen å være med å kjempe om etappeseier.

– Spennende lag
Det er imidlertid ikke så enkelt tror Johan Kaggestad, som igjen forbereder seg til timevis med sykkelsendinger på TV 2 i sommer.

– Han kan sikkert få gå i brudd, men da er det nok en forutsetning at han venter om noen av kapteinene kjører bra bak ham, sier Kaggestad.

– Det er ofte slik i Tour de France at slike ting blir avgjort fra dag til dag.

Lars Petter Nordhaug har aldri syklet Tour de France, og vet derfor ikke helt hva som venter ham.

Samarbeidet med Bauke Mollema ser imidlertid ut til å fungere godt. De to har fulgt stort sett samme treningsopplegg de siste månedene og ser ut til å ha funnet storformen i tide.

– Han er i kanonslag så det fungerer veldig bra å gjøre en jobb for ham. Han er også lett å kommunisere med, sier Nordhaug.

– De fungerer opplagt bra sammen, og det er moro at laget ser ut til å ha en rytter i så god form. Mollema har også et stort potensial, som også Gesink har. Det blir spennende med Blanco i Tour de France, sier Johan Kaggestad.