Første generasjon Volvo C70 cabriolet begynner å bli en svært prisgunstig bil på bruktmarkedet. Her kan du lese hva du bør se opp for.
Første generasjon Volvo C70 cabriolet begynner å bli en svært prisgunstig bil på bruktmarkedet. Her kan du lese hva du bør se opp for.

Volvo C70: Stilig sommerbil til svært hyggelig pris

C70 er en av de mest anvendelige cabrioletene på markedet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Er Volvo C70 et bra cabrioletkjøp til drøyt 100.000 kroner? Håper du kan svare raskt, har bilen på hånda!

.

Benny svarer:

Hei sann. Bilen på hånda – ja, da skjønner jeg at du trenger et kjapt svar!

Første generasjon C70 er en stilig og anvendelig cabriolet som fint kan duge som helårsbil, selv om de fleste nok tilbringer mesteparten av vinteren i en garasje. Dette er en fireseter og det er faktisk brukbart bagasjerom også, slik sett har den et ganske bredt bruksområde.

Drøyt 100.000 kroner – da er du absolutt i nedre del av prissjiktet for denne modellen.

Det er ikke alltid så smart å kjøpe de rimeligste som ligger til salgs, men samtidig: Det trenger ikke være skummelt så lenge du sjekker bilen godt før kjøp.

Vi snakker her sannsynligvis en 2000-modell, det er de det er flest av i markedet. Med andre ord har den blitt 13 år gammel, og da kan egentlig det meste skje med en bil. Det viktigste her er at den har blitt godt tatt vare på og fulgt opp underveis. Komplett servicehefte er et must, og det er smart å lete etter biler som gjerne har hatt en entusiast-eier som har tatt godt vare på den.

Kilometerstand er ikke nødvendigvis så skummelt på disse, men mange har gått ganske kort – og det er naturligvis positivt.

LES OGSÅ: C70 sto usolgt i nesten 900 dager

Viktige detaljer

C70 er basert på Volvo 850, med andre ord en konstruksjon som ikke akkurat lenger er nyeste nytt. Det merkes også i interiør og dashbord, men setene er veldig bra. Dette var også en svært sikker bil på sin tid, det er jo heller ikke dumt.

Som vanlig på Volvo er det viktig å sjekke bremser og forstilling for slitasje. C70 har også en svakhet på plasttrinser i ruteheverne, som gjør at vindusheisene kanskje ikke virker. Husk å sjekke dette på bilen du ser på. Biler med navigasjonsanlegg kan ha feil på dette, det er ofte bare å rense DVD-platen.

Sjekk også hvordan det ligger an med bytte av registerreim.

Detaljene er viktig på en bil som dette. Mange C70-er har mye utstyr, det er naturligvis positivt. Skinnseter er etter min mening et must på en cabriolet, og du bør være forsiktig med å kjøpe i en farge som kan bli oppfattet som ukurant. Da kan du slite med å få solgt den videre når den dagen kommer.

Dette er en veldig fin sommerbil som nå har blitt prisgunstig å kjøpe. Bare gjør hjemmeleksa – så kan det bli veldig mange fine sommerdager under åpent tak for deg!


Etterfølgeren er også nedlagt – les mer om den her:

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Guide: Dette må du vite før du kjøper cabriolet

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: