Audi Q3 plasserer seg midt i klassen for kompakte SUV er/crossovere   det betyr at den ikke er noen plassmester sammenlignet med de større konkurrentene.
Audi Q3 plasserer seg midt i klassen for kompakte SUV er/crossovere det betyr at den ikke er noen plassmester sammenlignet med de større konkurrentene.

Audi Q3: Dette kan absolutt duge som familiebil

Kompakt-SUV er en av bilklassene som vokser raskest.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo. Vi er i innspurten på bilkjøp og har siktet oss inn mot familie-SUV-klassen. Det sto egentlig mellom Mitsubishi Outlander og Toyota RAV4, men så stakk vi innom en VW-forhandler, egentlig for å se på Tiguan, men ble mer opptatt av Audi Q3 som også sto der.

Den var egentlig ikke med blant modellene vi vurderte, men etter en liten testtur er den svært aktuell. Den føles mye mer påkostet og eksklusiv enn de japanske konkurrentene, og med et godt tilbud blir det ikke så veldig mye dyrere.

Det eneste som bekymrer meg litt er om plassen er god nok til at den kan være bil for en familie med to barn, de er 11 og åtte år gamle nå. Jeg regner med at dere har testet Q3 skikkelig, hva er din mening om dette?

Benny svarer:

Hei sann! Det der med plass er alltid vanskelig... Noen løper jo ut og kjøper flerbruksbil så snart kona er gravid med førstemann – mens andre stabler tre unger og bagasje inn i en Golf og synes det fungerer helt utmerket.

Det kommer an på hvilke krav og forventninger man har, og naturligvis også mye på hvordan man bruker bilen.

Men hvis jeg skal driste meg til å mene noe konkret her, vil jeg si at biler som Q3 absolutt bør kunne duge som familiebil, i alle fall det aller meste av tiden. Dette er en typisk kompakt-SUV med lengde på i underkant av 4,5 meter. Kupeen er romslig og fin for fire, bagasjerommet svelger unna 450 liter.

LES OGSÅ: Denne oppfølgeren burde kommet for flere år siden


Mer påkostet

Det er ikke veldig mye, men samtidig er det mulig å utnytte høyden litt ekstra. Dessuten er det jo slik at mange kjøpere i denne klassen også skaffer seg en skiboks. Da har du plutselig et ekstra bagasjerom med plass til veldig mye, det gjelder bare å passe på vekten litt.

Eller så kan du jo kjøpe bilen med hengerfeste og ty til tilhenger de gangene du eventuelt har bruk for å ha med deg veldig mye.

Du får mer plass hvis du velger en av de japanske konkurrentene du nevner her, men jeg er også enig i at Audien føles mer eksklusiv og påkostet. Den har høyere materialkvalitet i interiøret og også bedre støydemping enn særlig Outlander.

Klassen for de kompakte SUVene er forresten en av de som vokser raskest. Det kommer stadig nye modeller inn og konkurransen er beintøff.

Lykke til med valget!



Les testen vår av Q3 – klikk her:


Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Flerbruksbil til minipris


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: