Bolt forberedt på lynrask Bislett-fest

Usain Bolt er forberedt på lynrask festaften på Bislett. Sprintkongen er innstilt på å løpe fort, og til og med kanskje sette banerekord. Da må han under 19,82 sekunder på 200-meteren.

Mye dreier seg om Bolt på Bislett for tredje året på rad. Showmannen, som også er den raskeste løperen på jorda, er innstilt på å gi Bislett-publikummet valuta for pengene også i år, og han sier klart at han skal under 20 sekunder for å være fornøyd. I regnværet for to år siden klarte han 19,86.

– Dette blir den første 200-meteren min i år, og jeg kan love deg og alle andre at jeg skal løpe så fort jeg kan. Jeg skal gi det beste jeg har i dette løpet. Det blir også den første 200-meteren min på ganske lang tid, så jeg må innrømme at jeg er litt spent på løpet, sier Usain Bolt til NTB.

Han trives på Bislett og legger ikke skjul på det. Publikum gjør at han klarer å ta fram sitt aller beste.

– Bislett er blant de beste banene jeg løper på. Atmosfæren er fantastisk, og banen gir meg energi. Det er derfor jeg kommer tilbake år etter år. Publikum gir meg også ekstra energi, sier han.

Steinar Hoen har trommet sammen 16 verdensmestere til det årlige Diamond League-stevnet, men de 15 andre kommer i skyggen av Usain Bolt. Det er han som skaper showet og stemningen, og det er i første rekke han de 15.000 tilskuerne kommer for å oppleve. (©NTB)