jacktopp
jacktopp

Medisinglass, oksygentank og bisarre babybilder

Los Angeles-politiet slapp ukjente bilder fra stjernens soverom.

Av: Ingrid Marie Treborg

Lege Conrad Murray ble i slutten av 2011 funnet skyldig i uaktsomt drap på Michael Jackson.

Popkongen gikk bort 25. juni 2009, kort tid før han skulle holde sine «This Is It»-avskjedskonserter.

Denne uka har politiet i Los Angeles gitt ut frem til nå ukjente bilder fra artistens soverom like etter at han døde, i forbindelse med Jackson-familiens søksmål mot konsertarrangør AEG Live.

Bildene viser mange tomme pilleglass på gulvet, en oksygentank, medisinsk utstyr, ryggsekker fulle av piller, bisarre babybilder og intravenøsposer.

Se alle bildene øverst i saken!

Det var tirsdag at bildene ble vist frem i retten. Jacksons mor Katherine og tre av hans søsken saksøker konsertarrangøren fordi de mener at AEG Live gjennom press forårsaket dødsfallet.

Les også: Eksentrisk prins saksøker blad - ble bare kåret til verdens 26. rikeste mann

– Redde for å tape penger

RETTSSAK: Lege Conrad Murrey mener det er Michael Jackson som selv har skyld i sin død. (Foto: Stella Pictures, © JR)
RETTSSAK: Lege Conrad Murrey mener det er Michael Jackson som selv har skyld i sin død. (Foto: Stella Pictures, © JR)
I saken er det kommet fram at AEG Live angivelig presset legen til å tvinge Jackson til å øve på hans kommende «This Is It»-show, til tross for at han viste tegn på utmattelse.

CNN skriver at det i rettssalen ble vist fram en e-post mellom AEG Live-sjef Paul Gongaware og Kenny Ortega, som skulle lede gjennomføringen av konsertene.

I e-posten ble det antydet at de to presset Jacksons lege, da de sto i fare for å tape 150.000 dollar i måneden hvis ikke konsertene ble gjennomført.

«Vi ønsker å mine Murray på at det er AEG, og ikke Michael Jackson, som betaler lønnen hans. Vi ønsker å minne ham på hva som er forventet av ham», heter det blant annet i e-posten.

Det ble vist fram en annen e-post mellom AEG-sjef Randy Phillips og Ortega:

«Det er akkurat som det er to forskjellige personer der. En dypt der inne som forsøker å holde på det han en gang var, og fortsatt kan være, som ikke ønsker å gi dette opp. Også er det en annen i denne svake og urolige tilstanden. Jeg mener han trenger profesjonell assistanse», skrives det.

– Nå som retten har sagt at det finnes bevis for at det må kunne regnes som sannsynlig at AEGs handlinger førte til Michael Jacksons død, føler Jackson-familien at de er frikjent for beskyldningene i den svertekampanjen AEG har ført mot dem, sier Jackson-familiens advokat Kevin Boyle i en uttalelse.

Og:

– Sannheten om hva som skjedde med Michael, som AEG har forsøkt å holde skjult fra offentligheten siden den dagen han døde, skal snart komme for en dag. Vi ser fram til rettssaken hvor resten vil komme fram.

jacko (Foto: Kevin Mazur, © AG CL**NY** SE**NY** DG**NY**PH*)
jacko (Foto: Kevin Mazur, © AG CL**NY** SE**NY** DG**NY**PH*)

1
1
10
10
11
11
12
12
8
8
7
7
6
6
4
4
3
3
2
2
13
13