Bislett-festen blir en våt opplevelse

Bislett Games, der Usain Bolt stiller i spissen for 16 verdensmestere, ser ut til å kunne bli en våt opplevelse med regn fra morgen til kveld torsdag.

– Litt regn gjør ikke noe for meg. Det kan jeg leve med. Jeg er mer opptatt av temperaturen og håper ikke at det blir for kaldt, sier Usain Bolt.

Da han debuterte på Bislett i 2011, var også friidrettsfesten preget av til dels kraftig regnvær. Også den gangen stilte Bolt på 200 meter, som han skal gjøre i år. I 2011 løp han inn til imponerende 19,86 sekunder, bare fire hundredeler bak namibieren Frankie Fredericks' banerekord.

Yr.no melder at regnet skal starte allerede onsdag kveld, og dersom meteorologene får rett, skal det ikke gi seg før etter midnatt, altså et par timer etter at Diamond League-stevnet i Oslo er over.

Temperaturen meldes å ligge på 15 grader under hele stevnet. Det gjør at det ikke blir for kaldt for utøverne, men banedekket kommer til å bli vått og glatt, noe som gjør at forholdene ikke kommer til å bli optimale, særlig ikke for høyde og stav.

Bolt skal, blant andre, møte norske Jaysuma Saidy Ndure på 200-meteren torsdag kveld. (©NTB)