Olsen
Olsen

Danske medier krever Morten Olsens avgang

Knallhard dom etter fiaskoen mot Armenia.

De kalles gjerne Nordens Brasil. Det har fjeldabene fra nord ofte blitt minnet på. Spillere som Laudrup-brødrene, Peter Schmeichel, Preben Elkjær, Morten Olsen, Allan Simonsen, Frank Arnesen og Henning Jensen har underholdt generasjoner med nordmenn med god, offensiv fotball.

Nå er bunnpunktet nådd. 0-4 hjemme mot Armenia ryster det danske folk, og nå krever danske medier Morten Olsens avgang. Nok er nok. Fargehandlerens sønn, som til og med har fått en allé oppkalt etter seg i Vordingborg, slaktes av alle.

Les: Danmark gikk på sjokksmell i Parken

Får minuskarakterer
«Det totale og uhørte kollaps», skriver Jyllands-Posten. «Gå af, Olsen», skriver BT i krigstyper på forsiden. Ekstrabladet nøyer seg med tittelen «Færdig», og gir landslagstreneren karakteren 0. Olsen er ikke den eneste som får strykkarakter. Simon Kjær, Andreas Bjelland, Simon Poulsen, Dennis Rommedahl og Christian Eriksen våknet alle opp til samme karakter som Olsen.

– Vi har nådd et punkt der det ikke lengre gir mening å ha Morten Olsen i spissen for det danske landslaget, skriver BT.

Politiken tar karakterene enda lenger enn Ekstrabladet. Bortsett fra keeper Stephan Andersen gir avisen samtlige spillere karakteren -3.

– Om han velger å slutte nå, i vinterpausen eller neste sommer er i og for seg likegyldig, skriver Politikens sportsredaktør Søren-Mikael Hansen.

– Bombet langt tilbake
Berlingskes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard mener Morten Olsen kan begynne å pakke snippesken.

– Landslagets troverdighet er bombet temmelig langt tilbake med en sånn omgang, og landslagets troverdighet er landslagstrenerens ansvar. Morten Olsen er voksen nok til å ta ansvaret for en fiasko så skrikende at den vil stå notert i historiebøkene, skriver Fjeldgaard.

Se sammendrag her:

724832