TREPOENGSHELTENE: Danny Green og Gary Neal sto for totalt 13 trepoengere i den tredje NBA finalen mot Miami Heat. (Foto: Christian Petersen/Afp)
TREPOENGSHELTENE: Danny Green og Gary Neal sto for totalt 13 trepoengere i den tredje NBA finalen mot Miami Heat. (Foto: Christian Petersen/Afp)

De utstøtte Spurs-spillerne fikk hevn

Danny Green og Gary Neal har all grunn til å smile bredt etter den tredje NBA-finalen.

San Antonio Spurs - Miami Heat 113-77 (2-1 i kamper):

De skulle knapt vært i NBA. De skulle i hvert fall ikke være de største heltene etter en NBA-finale.

Men Gary Neal og Danny Green har kjempet seg frem i lyset. Og i kamp tre var det ingen det skinte mer på enn San Antonio Spurs' guarder.

Neal ble ikke en gang draftet da han var ferdig med college og skulle ta fatt på proffkarrieren i 2007. Ikke en eneste klubb i NBA ville ha ham. 60 spillere fikk NBA-kontrakt. Neal var ikke blant dem.

Dro til Europa
I stedet dro han til Europa. Han herjet for tyrkiske Pinar Karsiyaka, før han ble hentet av Barcelona. Men ble aldri noen suksess i den spanske storklubben. Det ble opphold i italienske Pallancanestro Treviso og spanske Baloncesto Malaga, før San Antonio Spurs valgte å satse på ham i 2010.

Greens NBA-karriere er heller ingen dans på roser.

Han ble draftet av det som den gang var LeBron James' lag Cleveland Cavaliers som 46. mann i 2009.

Men det tok ikke lang tid før han ble dumpet av Cavaliers. San Antonio Spurs plukket ham opp, men han fikk ikke en uke i klubben en gang før han ble droppet igjen.

Etter et halvår utenfor NBA, fikk han nok en gang kontrakt med Spurs. Denne gangen tok han vare på den.

Ny trepoengsrekord
I den tredje NBA-finalen mot Miami Heat. Var det de to «småguttene» som ble heltene.

De skjøt Heat fullstendig i fillebiter.

Til sammen sto de for 13 trepoengere da Spurs satte finalerekord med totalt 16 vellykete trepoengsskudd.

Green sto for sju og ble kampens toppscorer med 27 poeng. Neal stoppet på 24 poeng.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STOPPET KONGEN: Kawhi Leonard (t.h.) fikk LeBron James til å fremstå som en helt vanlig basketballspiller. (Foto: FREDERIC J. BROWN/Afp)
STOPPET KONGEN: Kawhi Leonard (t.h.) fikk LeBron James til å fremstå som en helt vanlig basketballspiller. (Foto: FREDERIC J. BROWN/Afp)

Spurs har sagt fra dag en at de skal stoppe LeBron James. Unggutten Kawhi Leonard har fått oppgaven med å hindre verdens beste basketballspiller i å dominere finalene - og har løst oppgaven til ypperste karakter.

«King James» bommet på elleve av sine 13 første skudd i kampen, og måtte gå av banen med bare 15 poeng. Rookien Leonard bidro også offensivt med 14 poeng. Han plukket også ned tolv returer.

Når de «ukjente» styrer showet, så gjorde det ikke noe for Spurs at lagets stjerner hadde en heller svak kveld. Trioen Tim Duncan, Tony Parker og Manu Ginobili klarte til sammen bare 25 poeng - uten at det spilte noen som helst rolle.

Spurs knuste Heat 113-77 og tok ledelsen 2-1 i kamper. Også de to neste kampene spilles i San Antonio, hvor Heat har en særdeles dårlig statistikk de siste årene.