Skullis (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Skullis (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Sikret bronse 15 år etter: – En superprestasjon jeg er veldig stolt av

Tor Ole Skullerud lover å være «breial» mot toppfotballsjef Nils Johan Semb etter bragden i Israel.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Det er 15 år siden Norge deltok i et U21-EM, og med nettopp Semb som sjef tok Steffen Iversen og lagkameratene bronse.

Den prestasjonen har Skullerud og hans gutter nå kopiert da det ikke spilles bronsefinale i EM og begge de tapende semifinalistene får medaljer, og i tillegg er muligheten for en finaleplass er selvsagt fortsatt tilstede.

Før mesterskapet i heten i Israel uttalte Skullerud at en ny, norsk medalje var på tide slik at han kunne «stoppe kjeften på Semb». Nå har han sjansen.

– Akkurat det er nok ikke så vanskelig, men det var på tide. Jeg er veldig glad nå. Dette er et lag det er vidunderlig å følge. De fortjente å gå videre og er blant de fire beste i Europa. Jeg er stolt over at vi har et slikt lag som representerer Norge, sier toppfotballsjef Semb.

Lover å gi beskjed
På spørsmål om han nå kommer til å være «breial» overfor Semb, svarer Skullerud:

– Det skal jeg love deg!

– Tor Ole er mer «breial» enn meg. Det er han som kommer til å være på offensiven nå. Den siste prestasjonen er alltid mest verdt, mener Semb.

Han så 1-1-kampen mot Italia fra tribuneplass og forteller at en rekke fotballpersonligheter kom bort for å gratulere med poeng, avansement og de mange talentene som bør glede norsk fotball i årevis. En av dem var den tidligere Italia-sjefen Arrigo Sacchi som nå jobber som teknisk direktør i fotballforbundet.

– Vi får mye ros. Jeg hadde en lang prat med Sacchi som har vært et trenerforbilde. Han roste det norske laget veldig, og det er en anerkjennelse når det kommer fra en av Europas største trenerprofiler, sier Semb.

Se sammendrag av Norge-Italia her:

724797

Har brukt 22 spillere
Fryktelig mye skulle gå galt dersom det norske laget ikke skulle ta seg til semifinale tirsdag kveld, og med det sene utlikningsmålet ble det nærmest en merkelig stemning i garderoben etter kampen.

– Når vi får det på avstand kommer vi til å kose oss med denne følelsen. Jeg er kjempefornøyd med å ha fått rullert på alle spillerne minus en keeper. Jeg er stolt over å ha spilt tre kamper i et EM-sluttspill, brukt 22 spillere og avansert som ubeseiret. Det er en superprestasjon jeg er veldig stolt av, sier Skullerud, som gjorde hele ni endringer på laget som slo England lørdag.

Italias utlikning nesten fire minutter på overtid betyr at Norge som gruppetoer spiller semifinale i Netanya lørdag 17.30 norsk tid. Onsdag blir det klart om Nederland eller Spania blir motstander.

– Vi tar det vi får. Om det er fordel å bli nummer én eller to i gruppen er helt mulig å si, sier landslagssjefen som blir å finne på tribunen i Petah Tikva i kveld.

– Bronsen er i boks, hva kan man håpe på nå, Semb?

– Jeg håper dette laget klarer å bryte nok en barriere. Et norsk aldersbestemt seniorlandslag i en finale ville vært helt utrolig hvis man ser det selskapet som er her og hvilke klubber mange spiller i. Vi er en outsider med alt å vinne.