u21montasje
u21montasje

Solbakken tror dette blir Norges semifinalelag

– Det er magefølelsen til Skullerud som avgjør, sier TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken.

Norge er klare for semifinale i U21-EM etter tirsdagens 1-1-kamp mot Italia i Tel Aviv. Mye skulle gå galt dersom avansementet skulle ryke, og landslagssjef Tor Ole Skullerud gjorde derfor ni endringer på laget som slo England 3-1 lørdag.

– Vi viser bredden vi har. Vi bytter hele laget, og likevel får vi et såpass bra resultat mot i Italia. Det viser hvor mange gode fotballspillere Norge har fostret frem, sa kaptein Stefan Strandberg etter kampen mot Italia.

Skullerud har brukt «hele» troppen
Nå har Skullerud sett alle spillerne i troppen, utenom Gudmund Taksdal Kongshavn, i aksjon på gresset i Israel. Utvelgelsen av laget til semifinalen mot enten Spania eller Nederland kommer garantert til å by på nye utskiftninger.

– Laget Skullerud tok ut i dag er basert på det han skal spille med i semien, sier TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken.

Solbakken har analysert troppen til Norge og vurdert hvilke spillere som kommer til å starte i semifinalen.

Se Solbakkens ellever nederst på siden og ta debatten i kommentarfeltet!

Les også: Gruppeseieren røk for Norge etter italiensk overtidsmål
Les også: Østbø: – Vet ikke hvor ballen blir av

– Elabdellaoui og Hedenstad er bankers
Arild Østbø fikk tillit mellom stengene i kampen mot Italia og gjorde sakene sine godt. Men på overtid bommet sisteskansen i feltarbeidet og Italia sikret uavgjort og gruppeseier.

– Østbø, som stod en god kamp i dag, var uheldig med målet til Italia. Men han må nok sette seg på benken, så kommer Nyland inn, sier Solbakken.

På backene føler Solbakken seg skråsikker på at Omar Elabdellaoui tar høgrebacken, mens Vegar Eggen Hedenstad fortsetter på venstreback. På stopperplass er valget hakket vanskeligere. Én del av usikkerheten er om Fredrik Semb Berge blir skadefri til lørdagens semifinale.

– Strandberg er bankers. Det kommer litt an på hvem vi møter og hvilken forfatning Semb Berge er i. Det blir han eller Nordtveit som spiller den siste stopperen, sier Solbakken, som blir overrasket om Thomas Rogne starter.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HÆRFØREREN: Kaptein Stefan Strandberg skal forsøke å lede Norge til finale i U21-EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
HÆRFØREREN: Kaptein Stefan Strandberg skal forsøke å lede Norge til finale i U21-EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Les også: Skjelbred scoret i landslagscomebacket: – Skitmål

Indreløper-kaos
Stefan Strandberg og Magnus Wolff Eikrem fikk hvile i tirsdagens kamp mot Italia. Duoen er garantert å starte mot Spania eller Nederland i semifinalen, sier Solbakken.

– Av de tre sentrale på midten, så føler jeg meg sikker på at Johansen spiller den dype rollen. Han er motoren i laget som styrer tempoet. Han må nok forberede seg på litt hardere defensiv jobbing mot Spania eller Nederland, og at det ikke blir en typisk Stefan Johansen-kamp. Det klarte han greit mot England, sier Solbakken, som mener det er knyttet stor usikkerhet til den siste plassen på midtbanen.

– Wolff Eikrem er sikker som den ene indreløperen, så er det et bikkjeslagsmål om den siste indreløperplassen. Der kan Berisha, Singh og Henriksen spille. Det blir magefølelsen til Skullerud som avgjør.

King må varme benken
Marcus Pedersen har jobbet og slitt som en helt på topp for Norge mot Israel og England. 23-åring fikk velfortjent hvile mot Italia, men kan gjøre seg klar for nye tak i semifinalen.

– Det er bankers at Marcus Pedersen spiller spiss og at King starter på benken, sier Solbakken kontant.

– Berget er steinsikker i sin vante rolle inn fra venstre for å støtte Pedersen. Det har fungert veldig bra.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Eikremmål (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Eikremmål (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Den siste plassen i angrepstrioen står mellom to klubbkompiser, mener Solbakken.

– På høyrekanten tror jeg det står mellom de to Salzburg-spillerne Berisha og Nielsen. Dersom Berisha ikke spiller indreløper, så konkurrerer han også på den plassen.

Ståle Solbakken tror disse starter i semifinalen (4-3-3):
Ørjan Nyland - Omar Elabdellaoui, Stefan Strandberg (K), Håvard Nordtveit, Vegar Eggen Hedenstad - Markus Henriksen, Stefan Johansen, Magnus Wolff Eikrem - Valon Berisha, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget

Er du enig med Solbakken? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!