Norsk 2-0-seier mot ti makedonere

Norge slet offensivt igjen, men Per Ciljan Skjelbred og Daniel Braaten ordnet 2-0-seier over Makedonia, som måtte spille siste halvtime med ti mann.

Makedonia ga Norge problemer så lenge det var 11 mot 11. Norge ledet etter Skjelbreds tidlige mål, men gjestene var klart foran på sjansestatistikken da deres lagkaptein Boban Grncarov mistet hodet og ble utvist i det 60. minutt. Midtstopperen rev ned Braaten midt på banen og pådro seg et ganske klart gult kort. I stedet for å godta det, ga han dommeren en skyllebøtte og brølte ham rett opp i ansiktet. Dermed kom det røde kortet opp.

I overtall dominerte Norge den siste halvtimen, og Braaten scoret et vakkert mål da han presist ble spilt fram av gullklokkejubilant Ruben Yttergård Jenssen, stormet inn i feltet med Daniel Ivanovski på skulderen og feide ballen i motsatt kryss fra spiss vinkel.

Lagkaptein Tarik Elyounoussi hadde også flere gode sjanser til å pynte på resultatet, men han var offside den ene gangen han greide å putte ballen i mål.

Makedonia hadde to av kampens tre første sjanser, men for en gangs skyld var det Norge som viste seg mest effektiv og tok ledelsen. I sin 17. landskamp, men den første fra start siden 2009, brukte Skjelbred mindre enn ni minutter på å score sitt aller første landslagsmål.

To nordmenn sto i offside da ballen ble spilt ut til Tarik Elyounoussi på venstresiden, men Norges lagkaptein var på riktig side og stormet mot dødlinjen. Innlegget hans endret retning på høyreback Aleksandar Todorovski og seilte forbi keeper. Skjelbred holdt seg et steg foran Darko Glisic og stanget ballen i mål fra kloss hold. (©NTB)