Gruppeseieren glapp på overtid

Norge U21 var i ferd med å stjele gruppeseieren, men en tabbe fra Arild Østbø fire minutter på overtid ble kostbar. Med 1-1 venter vinneren av Nederland og Spania i semifinalen.

Tor Ole Skullerud gjorde hele ni endringer fra laget som slo England 3-1 lørdag. De fire A-landslagsspillerne Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Joshua King og Valon Berisha var blant dem som ble kastet innpå i gruppefinalen mot Italia.

Offensivt fungerte svært lite for Norge. Pasningsspillet og bevegelsene stemte ikke. Italia skapte et hav av sjanser, men Strømmen-keeper Arild Østbø vartet opp med den ene praktredningen etter den andre.

Fullstendig mot spillets gang ordnet kaptein Stefan Strandberg norsk ledelse på straffespark etter 90 minutter. RBK-stopperen ordnet selv straffen etter at han ble revet ned i feltet. Han scoret sikkert. Den norske benken gikk bananas. Alt tydet på gruppeseier.

Fire minutter på overtid fikk omsider Italia ballen i mål. Østbø gikk ut på et innlegg, men nådde aldri ballen. Det gjorde derimot Andrea Bertolacci som sendte ballen i det tomme nettet.

Norge U21 er klar for sin første semifinale i EM siden Nils Johan Semb tok laget til bronse i 1998. Siden det ikke spilles bronsekamp, er Norge allerede sikret bronse. (©NTB)